портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Шевченко провів засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення

Опубліковано 28 червня 2024 року, 16:05 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

27 червня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Шевченко відбулось чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації.

Головне питання порядку денного - реалізація ветеранської політики в Донецькій області, всебічна підтримка та захист ветеранів війни, членів їх родин та родин загиблих Захисників та Захисниць.

На засіданні наголошувалося на гідному вшануванні пам’яті загиблих учасників бойових дій, належному фінансуванні зазначених витрат з місцевих бюджетів.

Сартанська та Мангушська селищні територіальні громади поділилися досвідом впровадження пілотного проєкту «Послуги соціального відновлення ветеранам та членам їх родин», який передбачає соціальну і психологічну підтримку,    та організації надання санаторно-курортного лікування ветеранам та членам їх родин, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України за рахунок коштів місцевого бюджету.

Повернення захисників та членів їх родин до трудової діяльності – ще одне із пріоритетних завдань. Донецькою обласною службою зайнятості запропоновано широкий спектр послуг з професійної адаптації, працевлаштування, навчання, відкриття власного бізнесу.

Донецька область продовжує надання медичної допомоги ветеранам війни та членам їх сімей, а саме, проведення протезування, реабілітації, надання стаціонарної, психологічної допомоги тощо.

Особлива увага в області приділяється забезпеченню послугами оздоровлення та відпочинку дітей ветеранів війни, захисників, загиблих захисників, військовополонених. 

Також на засіданні йшлося про здійснення пенсійного забезпечення, надання житлових субсидій та пільг ветеранам війни та членам їх родин.

За результатами засідання напрацьовані спільні рішення, надані відповідні доручення щодо всебічної підтримки ветеранів війни та членів їх родин.