портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Оперативна ситуація по Донеччині станом на ранок 10 серпня

Опубліковано 10 серпня 2022 року, 10:44

- Сьогодні вночі та зранку росіяни вели активні обстріли по лінії фронту від Мар’їнки до Званівки. У Покровському районі під обстрілами Авдіївська, Очеретинська та Мар’їнська громади, -  повідомив начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук". - В Авдіївці протягом ночі були поодинокі прильоти у стару та центральну частини міста, на ранок активізувалася ворожа артилерія та РСЗВ. Відомо про щонайменше одну поранену людину, але точну кількість жертв та обсяги руйнувань ще встановлюємо.

В Очеретинській громаді впродовж ночі велися періодичні обстріли в районі Пісків. На ранок бойові дії активізувалися, працює важка артилерія. За попередньою інформацією, постраждалих серед цивільних немає.

У Мар’їнській громаді з 6-ї ранку тривають обстріли – повідомлень про постраждалих та пошкодження не надходило.

У Бахмутському районі від російського вогню потерпають Бахмутська, Сіверська, Званівська і Соледарська громади.

Бахмут зазнав обстрілу вночі – зайнялася пожежа в одному з будинків. Також напередодні ввечері росіяни завдали удару по міському ринку – пошкоджено 35 торговельних точок. Це ще одна свідома атака на місце скупчення цивільних. На щастя, цього разу обійшлося без жертв.

У Сіверську під обстріли потрапили всі райони міста – пошкоджено спорткомплекс та нічний клуб, відомо про пошкоджені приватні будинки. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

З 6-ї ранку поновилися обстріли Соледара, проте інформації про постраждалих наразі не надходило. Гарячими точками в громаді залишаються Яковлівка та Бахмутське.

У Званівській громаді росіяни використали РСЗВ у Переїзному – влучили в приватний будинок, але обійшлося без постраждалих.

Крім того, зранку було неспокійно у Костянтинівці та Миколаївці. В Костянтинівці російський снаряд влучив в автокрамницю, де отримав легкі поранення сторож. У Миколаївці ракета впала на колишню пилораму – пошкоджено паркан, але постраждалих немає.

"Росіяни щодня б’ють по мирних жителях Донеччини і не припинять, аж поки ми їх не виженемо з нашої землі. А до того часу всі цивільні мають евакуюватися. Це – єдиний безпечний вихід!" -наголошує очільник області