портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Органи влади об’єднують зусилля, щоб запобігти та протидіяти домашньому насильству

Опубліковано 07 травня 2020 року, 11:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Насильство є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. Зазвичай, найбільше страждають від насильства жінки, діти та люди похилого віку. Найпоширенішим і найбільш складним для протидії є домашнє насильство. 

Для швидкого, доступного та оперативного реагування на випадки вчинення насильства Міністерством внутрішніх справ розроблено Чат-бот @police_helpbot, який діє в месенджері Telegram та акумулює всю необхідну інформацію про домашнє насильство.

Чат-бот може: 

• допомогти викликати служби допомоги (поліцію та «швидку допомогу»);

• роз’яснити, що таке домашнє насильство та як протидіяти цьому явищу, повноваження органів і установ, які здійснюють заходи із запобігання домашньому насильству; 

• надати контакти інших служб допомоги; 

• переадресувати на спеціалістів безоплатної правової допомоги, які нададуть юридичну консультацію в онлайн-режимі. Міністерство соціальної політики України забезпечує Чат-бот @police_helpbot контактами загальних та спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі.


Телефон національної «гарячої лінії» 8 800 500 335 або 386 (з мобільного безкоштовно)

«Гаряча лінія» Координаційного центру з надання правової допомоги: 0-800-213-103 (цілодобово)