портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Орієнтовний термін виконання відновлювальних робіт на насосній станції Першого підйому Південно-Донбаського водогону складає до 1,5 місяців

Опубліковано 22 лютого 2022 року, 17:22

Орієнтовний термін виконання відновлювальних робіт на насосній станції Першого підйому Південно-Донбаського водогону, яка потрапила під обстріл окупантів 19 лютого, складає до 1,5 місяців. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко сказав на брифінгу у Краматорську.

Ця насосна станція розташована в районі селища Василівка, на лінії зіткнення з тимчасово окупованою територією. В результаті обстрілу було пошкоджене обладнання станції, зокрема, трансформатори – вони не підлягають відновленню. Понад 800 тисяч мешканців області відразу після зупинення електропостачання залишились без сталого водопостачання.

Терміново були вжиті необхідні заходи й наразі з Карлівського водосховища забезпечується водопостачання Покровської групи міст, а зі Старокримського водосховища - водопостачання Маріуполя.

Зараз близько 30 тисяч мешканців області залишаються без централізованого водопостачання. До міст Мар’їнка, Красногорівка, Волноваха, Вугледар та Курахове почався підвоз води населенню. З міжнародними організаціями вирішено питання щодо допомоги у придбанні для громад ємностей для питної води в достатній кількості.

Орієнтовний термін виконання відновлювальних робіт складає до 1,5 місяців.

«Це є приблизний термін, з певним невеликим запасом часу. Зараз передчасно казати про пошкодження лише трансформаторів - основного та резервного. Ми не маємо можливості зараз казати, чи у справному стані знаходиться електрощитова, лінії електромереж. Для цього необхідно вийти працівнику відповідного підрозділу Компанія «Вода Донбасу». Доступ наразі не погоджено. Монтаж вказаного обладнання не може бути здійснений силами декількох людей, десятка людей, необхідна спеціальна техніка. Ділянка дуже добре прострілюється… Тобто це питання ще доставки техніки. І після цього тільки – встановлення основного джерела живлення», - пояснив очільник області.