портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Освітній проект «Відкривай Україну»

Опубліковано 22 лютого 2019 року, 10:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Фундацією соціальних інновацій «З країни в Україну» з 2015 року реалізується освітній проект «Відкривай Україну», який сприяє розвитку нової генерації соціально-активної, культурно збагаченої, ініціативної та високорозвиненої молоді.

До проекту вже долучились 130 000 школярів із понад 200 українських міст. Новий цикл проекту 2018/2019 навчального року характеризується ще більшою масштабністю - створено регіональні центри по всіх регіонах України, а на участь у проекті зареєстровані школярі з понад 3000 шкіл із різних куточків України. Розширена неформальна навчальна програма сприяє розвитку необхідних навичок у сучасної молоді. Всі проекти, які реалізуються у командному форматі, направлені на покращення суспільно важливих питань громади, міста, району, регіону, в яких мешкають команди.

Півфінал проекту – «Фестиваль освітніх інновацій» відбудеться 8 червня 2019 року одночасно у 12 містах України, а саме: Рівному, Львові, Кам'янець-Подільську, Чернівцях, Ніжині, Полтаві, Ірпіні, Дніпрі, Миколаєві, Харкові, Маріуполі та Мелітополі, до яких будуть запрошені по 20 команд-учасниць з регіонів України для презентації проектів культурного та соціального напрямків.

Формат регіонального півфіналу передбачає наступні блоки:

конкурс проектів - презентація проектів півфіналістів перед конкурсним журі, до складу якого входять бізнесмени, представники влади та громадських організацій, діячі культури та освіти, для визначення однієї команди переможців регіону, що братимуть участь у фіналі проекту у м. Києві;

панельні дискусії та круглі столи - запрошена група експертів для обговорення актуальних питань в освіті. В кожному регіоні передбачено обговорення одного актуального питання;

виставкова зона (ярмарок проектів / стартапів) - презентація проектів команд-учасниць «Відкривай Україну» та презентація інших молодіжних проектів та ініціатив освітніх інституцій міста перед широким загалом гостей та місцевим бізнесом.