портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Пандемія та вибори: як проголосувати, не наражаючи на небезпеку власне здоров`я

Опубліковано 22 жовтня 2020 року, 14:53

Виборці, які перебувають на самоізоляції, до 20:00 23 жовтня мають повідомити виборчу комісію про необхідність забезпечити голосування вдома.  Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 22 жовтня.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні проходитимуть місцеві вибори.

 «У країні встановлені окремі правила щодо проведення місцевих виборів. Виборці, які перебувають на самоізоляції, до кінця завтрашнього дня (до 20:00) мають повідомити виборчу комісію про необхідність забезпечити голосування вдома. Для цього необхідно надати медичну довідку від свого сімейного лікаря», -  сказав очільник МОЗ.

На вході та у приміщенні виборчої дільниці повинні бути розміщені вказівники щодо дотримання соціальної дистанції не менше ніж 1-1,5 метра. У день голосування обов'язково повинна проводитись дезінфікуюча обробка всіх поверхонь. Якщо дозволяють погодні умови, приміщення дільниці необхідно регулярно провітрювати. Також на дільниці мають бути розміщені всі інформаційні матеріали щодо правил епідемічної безпеки.

Міністерство охорони здоров'я рекомендує виборцям дотримуватись певних правил, щоб проголосувати, не наражаючи на небезпеку власне здоров`я та оточуючих: 





За матеріалами Міністерства охорони здоров'я