портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

ПАТ «Азовмаш» потрапив до переліку об’єктів «Великої приватизації»

Опубліковано 13 квітня 2021 року, 16:30

31 березня 2021 року голова Фонду державного майна Дмитро Сенніченко повідомив про те, що перші аукціони великої приватизації відбудуться вже влітку. Серед об’єктів, які увійшли до програми Президента України Володимира Зеленського «Велика приватизація», розміщено і ПАТ «Азовмаш», розташований у Маріуполі.

Варто зазначити, що держава володіє пакетом у 50% +1 акція. До складу оголошеного лоту входять керуюча компанія та виробничий комплекс з повним циклом.

Продукція підтриємства: залізничні вагони і цистерни, велике вагонне литво, фасонне лиття для енергетичного і транспортного машинобудування, металургійної, гірничодобувної та інших галузей промисловості, обладнання для виробництва чавуну, підйомно-транспортне обладнання, гірничорудне обладнання, обладнання для виробництва сталі та спеціальне обладнання, паливнозаправна техніка.

ПАТ «Азовмаш» володіє 26,2% акцій ПАТ «Азовзагальмаш», 2,3% акцій ТОВ «Маріупольський завод важкого машинобудування», 8,2% акцій ПАТ «Маріупольський термічний завод», 6,1% акцій ПАТ «Головний спеціалізований конструкторсько технологічний інститут».

З більш детальною інформацією про умови продажу можна ознайомитись на порталі Фонду державного майна України за посиланням https://privatization.gov.ua/product/privatization-pat-azovmas/