портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Пауерліфтери Донеччини – переможці та призери чемпіонату Європи з екіпірувального жиму лежачи

Опубліковано 13 серпня 2024 року, 18:20 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

З 5 по 11 серпня в Стамбулі (Туреччина) відбувся чемпіонат Європи з пауерліфтингу з жиму лежачи та класичного жиму лежачи серед усіх вікових груп. Звання кращих виборювали 275 атлетів із 31 країни.

У складі збірної команди України Донецьку область представили 9 спортсменів із Краматорської, Дружківської, Бахмутської, Маріупольської та Мангушської громад. У їхньому активі – 2 золоті, 2 срібні та 2 бронзові нагороди.

Найбільш медальним виявився виступ у віковій групі юніори та юніорки:

- Олексій Лісенко з Мангушської селищної громади, наставником якого є заслужений тренер України Іван Збандут, переміг у ваговій категорії до 120 кг із блискучим результатом – 260 кг;

- Дмитро Вовчок із Краматорської міської громади (СК «КПД», ФСТ «Колос», ОДЮСШ для дітей), якого підготували заслужені тренери України Олексій Бичков та Альона Бичкова, виборов срібну медаль у категорії понад 120 кг, підкоривши штангу вагою 245 кг;

- Дмитро Пікулін із Бахмутської міської громади (КДЮСШ № 1, СК «Bakhmutpower», бригада тренерів – Сергій Любченко, Катерина Любченко) став срібним призером вагової категорії до 93 кг, зафіксувавши результат у 235 кг.

Також на юніорських змаганнях четверте місце в категорії 52 кг посіла Вікторія Ащеулова з Бахмута (КДЮСШ № 1, СК «Bakhmutpower», бригада тренерів – Сергій Любченко, Катерина Любченко) і п’ятим у категорії 74 кг був Едуард Андреєв із Краматорська (СК «КПД», ФСТ «Колос», ОДЮСШ для дітей, бригада тренерів – Олексій Бичков, Альона Бичкова).

Серед дівчат «золото» чемпіонату Європи в категорії 76 кг здобула Регіна Фурсенко з Дружківської міської громади, вихованка заслуженого тренера України Сергія Федоренка, яка з 2023 року тренується в Тернополі під керівництвом Ігоря Лисого (тобто спортсменка виступає за Донецьку і Тернопільську області). Регіні в Стамбулі підкорилася штанга вагою 87,5 кг.

Підсумки виступів пауерліфтерів Донеччини у дорослій віковій групі такі:

- Олександр Агаджанян із Дружківської міської громади, вихованець заслуженого тренера України Сергія Федоренка, став третім у чоловічій ваговій категорії 59 кг;

- Владислав Проценко, результати якого завдяки консолідованому заліку зараховуються Донецькій та Тернопільській областям, під керівництвом тренера Олександра Князєва відзначився «бронзою» у категорії 74 кг, зафіксувавши штангу вагою 210 кг;

- Катерина Пініонж із Маріупольської міської громади, тренером якої є Сергій Бабенко, посіла 7 місце в категорії до 69 кг.

Інші новини за темою