портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Пауерліфтери Донеччини привезли до України дві золоті та дві бронзові нагороди, а сумоїст – ще одну «бронзу» Всесвітніх ігор

Опубліковано 13 липня 2022 року, 15:55 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

13 липня вісім спортсменів Донецької області повернулися до України з американського Бірмінгема, де успішно взяли участь у XI Всесвітніх іграх – головних змаганнях з неолімпійських видів спорту, що традиційно проходять на наступний рік після Олімпіади та Паралімпіади.

Вночі атлети прибули на залізничну станцію «Львів», де з подарунками від Донецької облдержадміністрації їх зустріли представники управління фізичної культури та спорту. Від очільника регіону Павла Кириленка спортсменам і тренерам передали найтепліші привітання зі здобутками й побажання нових перемог на славу України та Донеччини як її невід’ємної частини.

Нагадаємо, чотири медалі Всесвітніх ігор у США до скарбнички регіону та України принесли пауерліфтери: чемпіонами стали Володимир Рисєв (у важкій ваговій категорії) і Олексій Бичков (у надважкій категорії) з Краматорська, бронзовими призерами – представниця Дружківки Анастасія Дерев’янко (у легкій вазі) та ще один краматорчанин Данило Ковальов (у важкій категорії). Бронзову нагороду в сумо у чоловічій абсолютній ваговій категорії виборов представник Бахмутської громади Олександр Вересюк. Не потрапили на п’єдестал пошани, але отримали безцінний змагальний досвід ще троє пауерліфтерів: Владислав Чорний з Маріупольського району (у середній вазі), Дар’я Русаненко з Дружківки та Андрій Шевченко з Краматорська (у надважкій категорії).

- Це більше, ніж просто перемога. Тому що в такий дуже складний час для нашої держави я повинен був виграти, аби показати, що Україна є непохитною. І що Краматорськ – це Україна, Донбас – це Україна! Заради цього я повинен був виграти, іншого шляху у мене не було!, - так прокоментував свій чемпіонський виступ Олексій Бичков.

- Готуючись і перебуваючи на змаганнях, найважчим було розуміння того, що відбувається у цей час вдома, в Україні. Дуже багато чого довелось пройти, аби отримати медаль найпрестижніших змагань з пауерліфтингу, і я дуже щаслива, що мені це вдалося. Це нереальні відчуття: показати українську силу на весь світ!, - поділилася емоціями від здобуття «бронзи» Анастасія Дерев’янко.

Спортсмени повернулися на рідну землю після важкого тренувального періоду напередодні Всесвітніх ігор, аби трохи перепочити та з новими силами розпочати підготовку до міжнародних турнірів найвищого рівня, що чекають у майбутньому. Зокрема, представники Донеччини в пауерліфтингу прагнуть вкотре гідно представити Україну на чемпіонаті світу, що має відбутися у листопаді в Данії.

За матеріалами Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Інші новини за темою