портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Евакуювати людей і культурні цінності: мають залишитись ті, хто забезпечує оборону і роботу критичної інфраструктури

Опубліковано 13 липня 2022 року, 16:54

Спільну нараду з керівниками місцевих громад та структурних підрозділів Донецької обласної військової адміністрації провів сьогодні начальниик ОВА Павло Кириленко. Серед першочергових питань, які були обговорені - підготовка до осінньо-зимового періоду та евакуація населення й культурно-матеріальних цінностей. 

-  Готуємося до проходження осінньо-зимового періоду в умовах відсутності в області газу. А це означає, що маємо чітко визначити кількість населення, яке може залишитися на території області, щоб брати участь у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури. Це - за нашими оцінками - близько 235 тисяч осіб, - наголошує очільник області. - Решта має евакуюватися. 

Крім того, на нараді відзначалося, що евакуювати мають і все, що становить культурну, мистецьку чи матеріальну цінність. Звичайно, абсолютна більшість цінностей вже вивезена, але легковажити тим, що залишається, теж не варто. 

Павло Кириленко підкреслив: увесь процес на місцях має бути чітко спланований і розписаний, люди мають розуміти, куди їх евакуюють, у яких умовах вони перебуватимуть. Для цього кожна  громада має визначитися з тим, до якої області евакуюватимуть мешканців їхніх територій.  


Інші новини за темою