портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко: Розуміємо, евакуація – це стрес, тому робимо все, щоб процес був якомога простішим і зручнішим

Опубліковано 02 серпня 2022 року, 12:02

Почалась безкоштовна евакуація цивільних з Донецької області до Кіровоградської. Кожен парний день із Покровська відправлятиметься евакуаційний поїзд до Кропивницького із зупинкою в Олександрії. Час відправлення – 16:30.

- Ми чудово розуміємо, що евакуація – це стрес і вихід із зони комфорту, тому робимо все можливе, щоб процес був якомога простішим і зручнішим. Зокрема, організовуємо евакуацію тяжко хворих та людей з інвалідністю – тих, хто потребує особливого піклування. Сама дорога – у комфортних поїздах із безплатним харчуванням від організації World Central Kitchen. Одразу на місці прибуття всі евакуйовані можуть оформити разову грошову допомогу: 3000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю та 2000 гривень для всіх інших. Також можна буде оформити щомісячну виплату для ВПО у такому самому розмірі, - поідомляє начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук". - Всі переселенці будуть безплатно розселені до комунальних закладів або приватних будинків та матимуть змогу отримати гуманітарну та психологічну допомогу, соціальний супровід під час оформлення допомоги від міжнародних організацій. Кожен, хто прибуває до Кропивницького, отримає від мобільних операторів повідомлення із переліком всіх необхідних контактів в області.

Перший такий евакуаційний поїзд уже відправився вчора, 1 серпня. Ним Донеччину покинули 136 людей, серед яких 44 – маломобільних.

- Дякую керівництву Кропивниччини за сприяння у порятунку жителів Донецької області із зони ведення активних бойових дій. Закликаю всіх скористатися цією нагодою та виїхати у більш безпечний регіон України. Ситуація в нашій області вже зараз дуже складна, але іще складнішою вона стане з настанням холодів. Не зволікайте – евакуюйтесь! Евакуація рятує життя! - наголосив очільник області.