портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко: Донецька ОДА не планує будівництва гідротехнічних споруд в обхід окупованій території

Опубліковано 18 жовтня 2019 року, 14:07

Голова Донецької ОДА наголошує, що інформація, яка була розповсюджена 0629, некоректна і не відповідає дійсності. А подана цитата - скомпільована й неточна.

"Донецька ОДА не планує будівництва гідротехнічних споруд в обхід окупованої території. Модернізація системи водопостачання області - одне з наших основних завдань. Вирішуючи його, ми виходимо з того, що компанія "Вода Донбасу" - єдиний комплекс, єдиний виробничий і господарчий механізм. І Донецьк, і Маріуполь, і Макіївка, і Добропілля беруть воду з єдиного джерела - каналу Сіверський Донець-Донбас, який бере свій початок на території Слов'янського району і проходить по всій області. У процесі модернізації компанії маємо вирішити дві основні проблеми: покращити якість води і надавати її у достатній кількості усім споживачам цілодобово", - зазначає Павло Кириленко.

Орієнтовна вартість реалізації програми з модернізації - реконструкції та капремонту магістральних водогонів, насосних, фільтрувальних і каналізаційних станцій, колекторів - 7,5 млрд грн.

"Ми розуміємо, що це значні суми, але вони є фактично інвестиціями у здоров'я і добробут людей - по обидва боки тимчасової так званої лінії розмежування", - наголосив голова Донецької ОДА.