портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко обговорив гуманітарні потреби Донеччини із керівництвом офісу Всесвітньої продовольчої програми ООН

Опубліковано 25 травня 2023 року, 16:05

Начальник Донецької обласної адміністрації Павло Кириленко обговорив гуманітарні потреби Донеччини із керівництвом офісу Всесвітньої продовольчої програми ООН у Дніпрі.

Торік, після початку повномасштабного вторгнення, ВПП ООН відновила свою роботу на Донеччині. За цей час разом зі своїми партнерами вони забезпечили жителів області продуктовими наборами обсягом у 16 тисяч тонн. А ось деякі показники роботи ВПП у 2023 році: 65000 осіб отримали фінансову допомогу готівкою, 67000 - допомогу у вигляді готової їжі, 4500 - за програмою інституційного харчування, 185000 людей отримали загальну продовольчу допомогу, а 7000 - допомогу у вигляді дитячого харчування.

- Це — неоціненна допомога для тих, хто досі залишається на Донеччині, особливо у прифронтових громадах. Щомісяця такі набори отримували понад 8000 сімей, - наголосив Павло Кириленко. - Впевнений, що наша співпраця триватиме і далі, адже війна ще не закінчилася, і люди потребують постійної підтримки.

Очільник області вдячний організації за комплексний підхід до надання допомоги, "зокрема, до залучення місцевих жителів та місцевого бізнесу до реалізації програми - це дозволяє не лише допомагати найвразливішим  верствам населення, а й одночасно підтримувати  місцеву економіку".

У 2023 році ВПП планує збільшувати об’єми надання гуманітарної допомоги особам, які цього потребують.  Допомогу від ВПП отримають постраждалі від конфлікту громади та внутрішньо переміщені особи, включаючи дітей віком від 6 до 23 місяців. Це буде здійснюватися через: продуктові набори (ВПП ООН роздаватиме місячні набори продуктів харчування на прифронтових територіях, де ринки працюють лише частково або взагалі не функціонують), набори готової їжі (надання продовольчої допомоги у вигляді готового до споживання набору внутрішньо переміщеним особам, які переїжджають та не мають належного доступу до основних послуг для приготування їжі), забезпечення підтримки дитячого харчування (ВПП надаватиме життєво важливу продовольчу підтримку дітям віком від 6 до 23 місяців за допомогою дитячого харчування).  Крім того, за допомогою прямих продовольчих конвоїв ВПП підтримка надається постраждалим громадам в таких районах, як Бахмутська, Авдіївська, Вугледарська, Торецька, Маріїнська та Часовоярська громади.