портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко з робочим візитом відвідав школи Сіверська та Лиману

Опубліковано 13 вересня 2019 року, 19:14 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

13 вересня голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко з робочим візитом відвідав міста Лиман та Сіверськ. Він оглянув три проблемні школи – Сіверську опорну ЗОШ №2, а також Лиманські ЗОШ №№4 і 5.

Сіверська опорна ЗОШ №2 побудована ще у 1957 році, а тому будівлю довелося перепланувати, і капітально ремонтувати все - від фасаду й комунікацій до внутрішніх приміщень.

За словами очільника області, підрядник скаржиться, що вже по ходу робіт виявлялися проблеми, не зазначені у проєкті, які потрібно було усувати. 

«Розумію. Але поставленої задачі це не скасовує: у другій четверті навчального року діти мають сісти за парти. Ще залишаться роботи по спортивному майданчику - вони будуть завершені пізніше. Місцева влада взяла на себе зобов'язання почистити міський каналізаційний колодязь, щоб школа не мала з цим проблем, і завезти землю для благоустрою частини шкільного двору», – зауважив Павло Кириленко.

У Лиманській ЗОШ №5, яка після капітального ремонту розпочала свою роботу 1 вересня, голова ОДА зустрівся з батьками учнів та місцевими активістами. Почув від них багато нарікань на дії місцевої влади, зокрема, міського голови Петра Цимідана. Значна частина скарг стосувалася занедбаного стану Лиманської школи №4, тому разом з керівниками обласної, місцевої освіти та міським головою оглянули і її.

За словами керівника обласної ВЦА, ця школа - сфера відповідальності міста. Її планують відремонтувати за кошти Європейського інвестиційного банку. Але наразі місцева влада не має на руках готового проєкту - чекає його з експертизи. Поки що полагодили лише дах.

По цій школі отримую багато скарг через соціальні мережі та звернення до приймальні. І пообіцяв містянам, що візьму цей об’єкт на контроль. Домовилися з міським головою, що за тиждень він доповість мені щодо наявності проєкту.

Ще одна скарга від лиманських активістів стосувалася «поборів», які, за їхніми словами, наявні у дитячих садках та школах. Голова облдержадміністрації доручив керівництву департаменту освіти Донецької ОДА перевірити названі активістами факти і доповісти.

«Щоб попередити такі ситуації у майбутньому - не лише у Лимані, а й по всій області - хотів би зазначити, що керівники місцевих органів управління освітою і навчальних закладів несуть персональну відповідальність за дотримання вимог законодавства щодо збору благодійних, спонсорських внесків та прозорості їх використання. Читайте уважно Закон України «Про благодійну діяльність та благодійні організації». Звітуйте перед батьками та педагогами, куди йдуть зібрані кошти. І головне: знайте, що примусове стягнення коштів у вигляді батьківських внесків заборонене!», – підкреслив Павло Кириленко.