портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вітання Павла Кириленка з Днем фізичної культури і спорту

Опубліковано 14 вересня 2019 року, 13:30

Шановні спортсмени, тренери, фахівці сфери фізичної культури і спорту, усі прихильники здорового способу життя!

Традиційно в другу суботу вересня Україна відзначає головне спортивне свято року – День фізичної культури і спорту, яке об’єднує всіх нас, незалежно від віку та роду діяльності. Адже спорт вчить долати труднощі, впевнено йти до своєї мети та досягати поставлених цілей, робить нас сильнішими, красивішими та здоровішими.

Ми дуже пишаємося провідними спортсменами Донецької області, які радують успіхами як на всеукраїнській, так і на міжнародній аренах. Так, за 8 місяців 2019 року вони принесли в скарбничку регіону близько 2900 медалей (з них понад 1200 золотих), і 130 разів на честь їх перемог здіймався жовто-блакитний прапор та лунав гімн України.

Високі досягнення атлетів і тренерів заслуговують на гідну підтримку з боку обласної влади. Так, з метою стимулювання розвитку спорту вищих досягнень, 70-ти перспективним спортсменам призначено щомісячні стипендії. Також задля морального і матеріального заохочення спортсмени та тренери Донецької області, які мають досягнення на міжнародному рівні, отримують одноразові грошові винагороди.

Віримо, що приклад наших чемпіонів буде поштовхом для масового розвитку фізкультури і спорту, стане взірцем для нового покоління, і лави прихильників здорового способу життя та регулярної рухової активності тільки збільшуватимуться.

Одним із пріоритетів для обласної влади залишається створення умов для комфортних занять наших юних спортсменів. Так, по всій території Донецької області створюються площинні спортивні майданчики, відкриті для всіх бажаючих. У Бахмуті після переміщення з Донецька відновлюють повноцінну діяльність обласний лікарсько-фізкультурний диспансер та Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С.Бубки.

Найбільш масштабним інфраструктурним проєктом для Донеччини є створення в Святогірську спеціалізованого парку з розміщенням споруд олімпійської спортивної бази. Він має стати тим магнітом, що притягне таланти, інвестиції, збільшить туристичний потік. При розробці детального плану території об’єкти розташували таким чином, щоб максимально зберегти існуючу екосистему, не зачепивши забудовою цінні рослини. Споруди зводитимуться з урахуванням сучасних вимог та будуть доступні для занять як професійних атлетів, так і місцевого населення.

З нагоди свята висловлюємо вдячність тренерам, педагогам з фізичного виховання, які спрямовують максимальні зусилля на те, щоб наші талановиті діти могли досягати поставлених цілей. Дякуємо всім працівникам сфери фізичної культури та спорту регіону, які на місцях впроваджують комплексний підхід у розвитку спортивної інфраструктури, дитячо-юнацького спорту, поліпшенні спортивно-масової роботи. Кожен з вас робить неоціненний внесок у становлення вольової, фізично загартованої молоді Донеччини та України!

Бажаю всім міцного здоров’я, невичерпної енергії, миру, родинного затишку, невпинного руху вперед задля досягнення нових життєвих і спортивних висот! 


Голова облдержадміністрації,

керівник обласної військово-цивільної

адміністрації Павло Кириленко