портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Жебрівський доручив містам та районам придбати апарати для штучної вентиляції легень новонароджених

Опубліковано 24 листопада 2016 року, 16:33

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський доручив містам та районам, які мають залишки коштів, придбати апарати для штучної вентиляції легень новонароджених. На сьогодні відсутність спеціального обладнання, яке дозволить виходжувати передчасно народжених діток, це основна причина смертності немовлят в регіоні.

«Вони кошти на депозити складають, а у нас гинуть дітки, бо не вистачає апаратів для підтримки дихання. Дав доручення проаналізувати, в яких містах є кошти на депозитах і немає апаратів. У нас є міста, де на депозитах по 250 мільйонів лежить. Спершу запропонуємо цим міським головам та головам районів самим придбати апарати, якщо ж не погодять, то надрукуємо список – люди мають знати своїх «героїв» і самі вирішувати, що з ними робити. Це неприпустимо, що на Донеччині смертність новонароджених вдвічі більша ніж по Україні, і у половині випадків це недоношені дітки, які так потребують апаратів штучної підтримки дихання», - зазначив Павло Жебрівський.

Серед медичних завдань на наступний рік – зниження показників смертності немовлят удвічі. Для цього насамперед профільні департаменти мають пропрацювати з містами по закупці апаратів штучної вентиляції легенів немовлят (особливо від 500 грам), завершення створення обласної лікарні третього рівня медичної допомоги у Маріуполі, створення діагностичного центру у Слов’янську і створення в Краматорську пренатального центру.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Інші новини за темою