портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Перш за все намагатимемося зберегти колектив": Павло Кириленко оглянув Обласну лікарню інтенсивного лікування

Опубліковано 20 лютого 2023 року, 17:07

Обласна лікарня інтенсивного лікування, яка успішно працювала у Маріуполі до окупації міста, розгорнула свою роботу в Києві. Колектив ОЛІЛу без перебільшення - героїчний. Медики достойно пройшли випробування, які випали на їхню долю під час знищення Маріуполя рашистами. Вони до останньої можливості допомагали людям, а після окупації міста змогли вийти на територію вільної України і зараз працюють для маріупольців та переселенців з інших окупованих міст Донеччини.

Вже зараз у Києві працює маріупольський перинатальний центр та онкологічний диспансер; ведуть прийом гастроентеролог, хірург, ревматолог, уролог, офтальмолог, травматолог, нейрохірург, кардіолог, кардіохірург, терапевт та сімейний лікар. У їхньому арсеналі - обладнання, евакуйоване з території області.

Сьогодні наявну матеріальну та технічну базу лікарні оглянув начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. Очільник області поспілкуватися з колективом, обговорив проблеми та шляхи їх вирішення.

- Розуміємо, що зараз найбільший скарб - це люди. Фахові, порядні і професійні. А тому, попри складнощі і перепони, перш за все намагатимемося зберегти колектив - після звільнення Маріуполя роботи у лікарів буде багато, - наголошує очільник області.