портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перший заступник голови ОДА провів зустріч з делегацією Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

Опубліковано 29 листопада 2021 року, 12:55

Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації  Ігор Мороз разом із директором департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин ОДА Оксаною Головко провели зустріч з делегацією Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Вони обговорили поточну діяльність Дитячого фонду ООН в рамках співпраці з місцевою владою, проведення децентралізації та розробку п’ятирічного плану діяльності ЮНІСЕФ в Україні на 2023-2027 роки.

«У цей складний час допомога міжнародних організацій є невіддільною частиною спільної роботи задля миру та здоров’я мешканців області. Ми високо цінуємо діяльність ЮНІСЕФ у забезпеченні нормальних умов життя мирного населення, яке потерпає від збройної агресії Російської Федерації, у реалізації соціальних програм у сфері освіти, охорони здоров’я, захисту дітей та забезпеченні регіону питною водою», - наголосив Ігор Мороз.

Нагадаємо, з початку конфлікту на Сході Україні ЮНІСЕФ працює над реалізацією ключових зобов’язань із задоволення гуманітарних потреб дітей, зокрема доступу до освіти, психосоціальної допомоги, води і санітарії, навчання з питань мінної небезпеки, охорони здоров’я матері та дитини, а також послуг для людей, що живуть із ВІЛ/СНІДом.

Основна мета програми ЮНІСЕФ для України на 2018-2022 рр. – сприяти прогресивній реалізації прав усіх дітей в Україні та скороченню прогалин у доступі дітей до найнеобхідніших послуг, при цьому зберігаючи баланс між гуманітарною діяльністю, діяльністю з розвитку та підтримуючи включення пріоритетів, пов’язаних з розбудовою миру та подоланням наслідків конфлікту, до основних засад поточних ключових реформ у соціальній сфері та децентралізації.