портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Першочергові заходи з підготовки енергетичних господарств до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років

Опубліковано 04 червня 2018 року, 12:05

Інспекція Держенергонагляду у Донецькій області, в межах своїх повноважень, здійснює нагляд за підготовкою суб’єктів господарювання до опалювального періоду та його проходженням.

Держенергонагляд нагадує, що тільки своєчасно розпочата та організаційно забезпечена робота з підготовки енергетичного господарства підприємств, установ та організацій до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років у відповідності з заходами, розробленими з урахуванням підсумків проходження минулого опалювального періоду, може гарантувати його стале функціонування в зимовий період.

Статтею 12 Закону України «Про теплопостачання» до повноважень місцевих державних адміністрацій у сфері теплопостачання віднесено забезпечення виконання правил і норм у сфері теплопостачання та здійснення контролю за забезпеченням споживачів міст та інших населених пунктів тепловою енергією.

З урахуванням зазначених вимог Закону України «Про теплопостачання» та статей 20, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Розпорядженням Донецької обласної Державної адміністрації від 03.05.2018 №557/5-18 затверджено організаційно-технічні заходи щодо підготовки підприємств житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та створено робочу групи по контролю за ходом підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років за участю представників інспекції Держенергонагляду у Донецькій області.

На сьогоднішній день у виконавчих органах міських рад, радах об’єднаних територіальних громад, райдержадміністраціях та військово-цивільних адміністраціях створено 36 відповідних робочих груп. Засідання робочих груп відбуватимуться щотижня на відповідних територіях із залученням до участі у їх роботі  представників інспекції Держенергонагляду у Донецькій області.

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 18 квітня 2018 проведено розширену нараду під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Кругляка Е.Б. з питань підсумків проходження та виконання планів заходів до опалювального сезону 2018-2019 років та шляхів вирішення проблемних питань за участю заступників голів обласних державних адміністрацій до компетенції яких належать зазначені питання, компетентних представників центральних органів виконавчої влади, асоціацій, керівників структурних підрозділів житлово-комунального господарства, керівників теплопостачальних підприємств.

Протокольним рішенням проведеної наради передбачено виконання комплексу заходів з підготовки суб’єктів господарювання до опалювального періоду, а саме:

  • забезпечення достатньої кількісті та готовності автономних та аварійних джерел енергозабезпеченні об’єктів житлово-комунального господарства;
  • підвищення рівня розрахунків за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальні послуги;
  • виконання ремонтних робіт з проведення промивки трубопроводів та гідравлічних випробувань теплових мереж і внутрішньобудинкових систем опалення, тощо.

Одним з основних завдань, визначеним рішенням протокольної наради є забезпечення дотримання вимог «Правил підготовки теплового господарства до опалювального періоду» з метою якісної підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. Протокольним рішенням зобов’язано своєчасно залучати фахівців інспекції Держенергонагляду для оцінювання технічного стану енергетичного устаткування суб’єктів відносин у сфері теплопостачання щодо виявлення недоліків з підготовки енергетичних господарств до роботи в опалювальний період 2018-2019 років з метою оперативного вирішення проблемних питань.

До інспекції Держенергонагляду у Донецькій області з цих питань необхідно звертатись за адресами:

Бахмутське відділення м. Бахмут, вул. Некрасова, буд. 36, тел.(0627)48-10-88;
Краматорське відділення м. Краматоськ, вул. Олекси Тихого, буд. 8Д, тел.(06264)3-41-05;
Костянтинівське відділення м. Костянтинівка, вул. Белоусова, буд. 4/3 тел.(06272)4-35-41;
Маріупольське відділення м. Маріуполь, вул. Войнич, буд.2, тел.(0629)33-34-56;
Покровське відділення м. Покровськ, мкр-н. Лазурний, буд. 8/2, тел.(0623)52-51-37.
Відділ енергетичного нагляду м. Краматорськ, вул. Олекси Тихого, буд.10, тел.(0624)7-15-75.

Інспекція Держенергонагляду у Донбаському регіоні