портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Під Авдіївкою активізувалася евакуація: правоохоронці рятують дітей і дорослих

Опубліковано 05 березня 2023 року, 09:53

Нещодавно  начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко провів нараду із правоохоронцями та керівниками районних і місцевих військових адміністрацій  з питання евакуації дітей з прифронтових населених пунктів.  "Наражати дітей на смертельну небезпеку – неприпустимо. В Донецькій області росіяни за рік уже вбили 143 дитини – це тільки ті, про загибель яких відомо достеменно, без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі. Ця страшна цифра не повинна зростати. Саме тому координуємо свої дії з правоохоронцями та робимо все можливе, щоб врятувати кожну дитину", - наголосив очільник області. 

Про активізацію евакуації під Авдіївкою повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області. Після російського авіаудару по селу Ласточкине, де ракета вбила цивільних у приватному будинку, мешканці звертаються до поліції з проханням про евакуацію. За два дні правоохоронці вивезли з населеного пункту близько 40 людей, серед яких – маленькі діти. З смт Очеретине поліцейські евакуювали чоловіка з інвалідністю, який потребував негайної медичної допомоги.

На Авдіївському напрямку ворог жорстоко бомбить житловий сектор. Відтак збільшилася кількість охочих евакуюватися до більш безпечних регіонів. Співробітники поліції Авдіївки щодня вивозять людей на броньованому транспорті – інакше виїхати під обстрілом неможливо.

Під час крайнього рейсу поліцейські забрали з села Ласточкине шістьох людей: маму з двома дівчинками 3 та 6 років, ще одну жінку з 6-річною донькою та літнього чоловіка. Люди покинули рідні домівки після того, як росіяни поцілили з авіації в житловий будинок і обидва його мешканці загинули.

Врятовані родини доставили в Покровськ, надалі вони попрямують до більш безпечних областей.

В смт Очеретине допомоги попросив літній чоловік з інвалідністю, який не ходить. Останніми днями стан його здоров’я різко погіршився. Поліцейські допомогли переправити його до рідних, придбати ліки. Зараз людина отримує необхідне лікування в Дніпрі.

В Ласточкиному наразі залишаються 111 жителів, в Очеретиному - 944 особи, з них 51 дитина. Правоохоронці допомагають людям вижити, доставляють гуманітарну допомогу та закликають евакуюватися.