портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Під обстрілами заради світла: з початку 2024-го енергетики ДТЕК Донецькі електромережі відновили роботу майже 1,9 тисяч енергооб’єктів

Опубліковано 08 жовтня 2024 року, 17:10

Вже близько 10 років енергетики ДТЕК Донецькі електромережі ремонтують електромережі, пошкоджені в результаті бойових дій. Після початку повномасштабного вторгнення рф ситуація на Донеччині значно загострилась. Тільки з початку цього року фахівці енергокомпанії відновили роботу майже 1,9 тисяч енергообєктів. Головна мета енергетиків – попри війну робити все можливе, щоб в жителів Донеччини було світло.

Ворог не полишає атакувати мирні українські міста та села Донеччини дронами, ракетами, авіабомбами та артилерією. У тому числі руйнує енергооб’єкти. З початку року фахівці ДТЕК Донецькі електромережі відновили майже 879 кілометрів ліній електропередачі різного класу напруги, пошкоджених через бойові дії. Найчастіше через обстріли руйнуються повітряні лінії електропередачі. Вони страждають через прямі влучання, падіння уламків снарядів та дронів. Деякі з них енергетикам доводилося відновлювати десятки разів. Лінію-«рекордсмена» на одному із найгарячіших напрямків Донеччини енергетики лагодили вже понад 30 разів за 8 місяців.

«Щоденно на Донеччині пошкоджуються десятки ліній різного класу напруги. Ми продовжуємо робити усе можливе для відновлення енергоінфраструктури, часто поблизу лінії фронту та під обстрілами. З початку року ми відновили світло в оселях 2 млн жителів області* Ми робимо все можливе, щоб навіть в умовах постійних обстрілів забезпечувати жителів області світлом», – зазначили в компанії.

Енергетики ДТЕК Донецькі електромережі роблять все можливе, щоб максимально швидко усувати пошкодження. Вони приступають до робіт відразу щойно отримують дозвіл та доступ до місця пошкодження від ЗСУ та ДСНС. Однак їхня робота так само залишається небезпечною. З початку року відновлювальні бригади близько 20 разів потрапляли під обстріли. Поранено 6 енергетиків.

* з урахуванням, що деяким клієнтам повертали світло вже десятки разів