портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підбито підсумки Всеукраїнського конкурсу юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського – 2023

Опубліковано 01 червня 2023 року, 13:28 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Упродовж січня-травня 2023 року відбувся Всеукраїнський конкурс юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського. Метою проведення конкурсу є популяризація знань з хімії та суміжних галузей науки, підтримка обдарованих дітей та учнівської молоді, залучення їх до науково-дослідницької діяльності. 

Змагання відбувались вже вчотирнадцяте і цьогоріч об’єднало понад 2000 школярів, спраглих до творчого  й наукового пошуку, цікавих досліджень та нових перемог.

27 травня 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка було визначено переможців конкурсу. У його фінальному етапі змагалися 24 конкурсанти, серед яких було й два представники Донеччини: учениця 7 класу Прелесненської гімназії Черкаської селищної ради Краматорського району Анастасія Алаєва та учениця 10 класу Дружківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 Дружківської міської ради Дар’я Павлюк. 

Підбиття підсумків відбулося в змішаному форматі за участі журі та організаторів наукового змагання, учнів і їхніх наставників, а також Міністра освіти і науки України Оксена Лісового, ректора університету Володимира Мельника. За результатами всіх виступів журі сформувало довгоочікуваний список переможців, у якому було відзначено й здобувачку освіти з Донецької області: Анастасія Алаєва, учениця 7 класу Прелесненської гімназії Черкаської селищної ради Краматорського району, із дослідженням «Таємниці кристалізації води» виборола почесне ІІІ місце. Особливі слова щирої вдячності - вчителю хімії Прелесненської гімназії Черкаської селищної ради Анні Миколаївні Букатенко, завдяки натхненній та самовідданій праці якої стала можливою участь учениці у цих почесних змаганнях.

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації