портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ми є. Були. І будем ми! Історія Людмили Черкез

Опубліковано 01 червня 2023 року, 13:49 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Людмила Черкез - волонтерка благодійного фонду ТАПС.  Вона - героїня рубрики "Ми є. Були. І будем ми!" від управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації, яке збирає історії успішного досвіду донеччан-патріотів. Нижче пропонуємо вашій увазі матеріал управління:    

Людмила - мешканка селища Мангуш, вона завжди була активною та небайдужою до оточення та своїх односельців, завжди брала участь в громадському житті, долучалась до молодіжних ініціатив. Навчатись поїхала до м. Дніпра, де згодом і проживала.

Дізнавшись, що почалось повномасштабне вторгнення рф на територію України, вже 24 лютого 2022-го зустрілась з друзями і знайомими у волонтерському штабі фонду ТАПС. Директорку фонду Людмила знала ще з часів роботи у Дніпровській міській раді, як і багатьох волонтерів, які вирішили допомагати армії, переселенцям, тваринам і всім, хто цього потребує та приєдналась до команди.

Під час евакуації жителів Мангушської та Маріупольських громад допомагала друзям та знайомим в логістичних питаннях, завдяки знайомим волонтерам у Запорізькій області, допомагала людям у виїзді через офіційні та неофіційні коридори, організовувала допомогу в пошуку для ночівель у Запоріжжі та допомогу з пошуком орендованих квартир та будинків у Дніпрі та області. Разом з братом Юрієм, який також долучився до допомоги людям, які постраждали від бойових дій,  допомагали на Дніпровському вокзалі людям, які евакуювались з небезпечних місць України.  Юрій координував роботу волонтерів на залізничному вокзалі, підвозив їм гуманітарну допомогу, речі першої потреби.

В ТАПС Людмила координує роботу з іноземними медіа, соціальні мережі фонду та звʼязки з донорами. Багато працює у напрямку маркетингу та брендування.

У квітні 2023 року волонтери фонду  TAPS реалізували проєкт табору у Карпатах для 30 дітей загиблих військових спільно з компанією BOEING. В цьому проєкті Людмила координувала роботу зі створення брендованої продукції для табору, а саме логотипу і айдентики; мерч (худі, шопери, магніти, прапори), який діточки отримували в таборі. По закінченню першої зміни  всі змогли знайти нових друзів, отримати підтримку і зрозуміти, що вони не самі зі своїми проблемами. Для діточок була організована цікава насичена програма, з екскурсіями, майстер-класами, іграми, спілкуванням.

За час повномасштабного вторгнення Людмила брала участь у реалізації великої  кількості проєктів: допомоги людям після ракетних атак у Дніпрі, допомозі для пошуково-рятувального загону «АНТАРЄС», виготовленні окопних свічок, в'язанні сіток для військових, допомозі військовим шпиталям, поїздках до військових на фронт тощо.

“Дуже пишаюсь нашою допомогою для військових. Ми передали понад 12000 аптечок, 7000 одиниць оргтехніки, БПЛА, тепловізори, квадроцикл з причепом для евакуації поранених військових, пошили та передали 5000 комплектів військової форми, передали мобільний військовий шпиталь та багато всього іншого”, - ділиться Людмила.

У квітні 2023 року Людмила була нагороджена почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України “За сприяння війську”.

За інформацією  управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації