портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підготовка до зими: Регіональний офіс міжнародного співробітництва Донецької області взаємодіє з міжнародними партнерами

Опубліковано 11 жовтня 2023 року, 12:08 , Департамент інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин облдержадміністрації

Регіональний офіс міжнародного співробітництва Донецької області разом з міжнародними партнерами продовжують працювати над тим, щоб першочергові зимові потреби мешканців області та внутрішньо переміщених до інших регіонів були забезпечені.

10 жовтня відбулася чергова робоча зустріч членів Кластеру з питань житла та непродовольчих товарів ООН та представників виконавчого органу Регіонального офісу міжнародного співробітництва Донецької області.

Кластер — це об’єднання міжнародних організацій, що має на меті забезпечити людей в скрутному становищі житлом та покрити їх базові потреби у побуті. На Донеччині представники Кластеру працюють вже не перший рік. А за цей рік 28 організацій, що входять до нього та працюють в нашій області, вже змогли надати допомогу 259 тисячам людей, зокрема 52 тисячам людей похилого віку і 44 тисячам дітей.

Під час зустрічі обговорили потреби, що виникають в контексті наближення зими. При підготовці до холодної пори важливо забезпечити людей засобами утеплення: у різних наборах від Кластеру це можуть бути або теплі речі, або обігрівачі, або тверде паливо (деревина чи вугілля). Майже 13 тисяч домогосподарств соціально незахищених груп населення потребують забезпечення твердим паливом, саме цю першочергову проблему детально обговорили, скоординували свою роботу таким чином щоб спільний внесок Донецької облдержадміністрації та міжнародних організацій вирішив цю проблему.

Обговорили також необхідність грошової допомоги, облаштування Центрів незламності, організацію обігріву у разі обстрілів джерел електро -, водо -, теплопостачання.

Донецька область постійно відчуває допомогу міжнародних організацій.