портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підсумки роботи Донецької обласної служби зайнятості за 8 місяців 2024 року

Опубліковано 10 вересня 2024 року, 13:25 , Донецький обласний центр зайнятості

Донецька обласна служба зайнятості надає широкі можливості для працевлаштування та розвитку тисячам людей, допомагаючи їм знайти роботу, отримати нові навички та розвивати власний бізнес. Все це сприяє підтримці та відновленню економіки регіону та покращенню добробуту його жителів.

З початку 2024 року послуги Донецької служби зайнятості отримали 17,5 тисяч громадян, у тому числі 12,6 тисяч мали статус безробітного.

За 8 місяців 2024 року:

1918 роботодавців надали інформацію про 7069 вакансій;

6541 людина отримала роботу за сприяння служби;

83 роботодавці отримали компенсаційні виплати за працевлаштування 120 безробітних.

Підтримка вразливих категорій: особлива увага приділяється працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та людей з інвалідністю. У січні-серпні 2024 року роботу отримали:

1864 внутрішніх переселенців;

9 ветеранів;

195 людей з інвалідністю;

1124 особи з числа молоді.

Безбар’єрність та інклюзивність: створено безбар’єрний інклюзивний простір для забезпечення рівного доступу до послуг служби зайнятості всім громадянам. Працюємо за принципом "єдиного вікна" для представників соціально вразливих категорій населення. Ветерани, люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи тепер в одному місці можуть отримати комплексну підтримку за кількома направленнями:

⦁    консультації щодо соціальних виплат, гуманітарної, матеріальної та правової допомоги;

⦁    індивідуальний супровід у пошуку роботи;

⦁    психологічна та професійна реабілітація. 

З початку року було надано компенсацію витрат роботодавцям на облаштування робочих місць за працевлаштування 41 людини з інвалідністю.                       

Зменшення дисбалансу на ринку праці: Донецька служба зайнятості допомагає як безробітним, так і працюючим здобувати нові навички та професії за сертифікатом або ваучером. Навчання за сертифікатом доступне для зареєстрованих безробітних. Програма охоплює широкий вибір актуальних професій. Найбільш популярними професіями для навчання стали: кухар, електрогазозварник, перукар. Професійне навчання пройшли 1948 безробітних, з яких 92% уже працевлаштувались.

Навчання за ваучером дає можливість громадянам з вільного ринку праці отримати нову професію чи спеціальність або підвищити свій професійний рівень у вибраному закладі освіти. Серед спеціальностей найчастіше обирають: медицину, психологію, програмування. Такі освітні програми допомагають знайти нову роботу або покращити свої шанси на кар'єрне зростання. Це важливий крок у підтримці тих, хто шукає роботу, і водночас у забезпеченні ринку праці кваліфікованими фахівцями. Ваучером скористались 613 громадян.

У рамках урядового проєкту учасники бойових дій та люди з інвалідністю внаслідок війни мають можливість пройти безкоштовне професійне навчання в сучасних закладах освіти Державної служби зайнятості. З початку року навчання пройшли 290 ветерани та 4 людини з інвалідністю внаслідок війни.

Сприяння тимчасовій зайнятості: з початку року видано 11,2 тис. направлень для участі у суспільно корисних роботах. Мешканці регіону працювали над відновленням та забезпеченням життєдіяльності своїх громад.

Розвиток малого та середнього бізнесу: у рамках проєкту “Власна справа” на Донеччині  визначено 34 переможці на отримання мікрогрантів та 6 – на отримання грантів для розвитку бізнесу, якими уже створено 92 робочих місця.