портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Поліція охорони розповіла про Концепцію охорони закладів освіти, затверджену МВС

Опубліковано 20 грудня 2023 року, 15:40

На онлайн-брифінгу при Донецькій ОВА з поліцейськими обговорювали концепцію охорони закладів освіти, затверджену МВС, а також охорону житлових приміщень.

Спікерами заходу стали начальник сектору технічної охорони Краматорського районного відділення Маріупольського МВУПО капітан поліції Вадим Чепурний та інспектор групи охорони об’єктів та публічної безпеки Слов’янського міського відділу Маріупольського МВУПО в Донецькій області лейтенант поліції Дмитро Павлоцький.

Як повідомив Дмитро Павлоцький, на засіданні уряду 7 квітня 2023 року було ухвалено Концепцію безпеки закладів освіти. 

«Вона представляє собою створення безпечних та належних умов для здобуття освіти і викладання. Поліція охорони є структурним озброєним підрозділом Національної поліції України, тому є компетентною у створенні безпечних умов навчання. За безпеку дітей відповідатиме спеціально підготовлений співробітник, який пройшов ретельний відбір, медичне, психологічне обстеження та спеціалізоване навчання. Такий поліцейський разом з педагогами буде здійснювати пропускний режим, забезпечувати публічний порядок та безпеку, реагувати на звернення або повідомлення учнів та вчителів, а також відповідатиме за направлення всіх учасників навчального процесу до укриттів», – зауважив лейтенант поліції.

Наразі заклади освіти працюють в дистанційному режимі, але, за словами інспектора групи охорони об’єктів та публічної безпеки Слов’янського міського відділу Маріупольського МВУПО в Донецькій області, підготовчі заходи необхідно проводити вже сьогодні. Адже як тільки освітні заклади відновлять очну роботу, першочерговими стануть питання створення безпечних умов для дітей та вчителів.

Етапи підготовки включають в себе оголошення конкурсу на посади та проведення навчання співробітників за спеціалізацією. Якщо громадяни мають бажання долучитися до лав Поліції охорони, вони можуть звертатися через офіційний веб-сайт установи, соцмережі або за номером гарячої лінії 98-99.