портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Положення про конкурсну комісію, умови та порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника надавача соціальних послуг державного/комунального сектору

Опубліковано 24 березня 2020 року, 09:12 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Постановою Кабінету Міністрів України від 3 березня 2020 р. № 200 «Про затвердження Положення про конкурсну комісію, умови та порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника надавача соціальних послуг державного/комунального сектору» (далі – Постанова) затверджено Положення про конкурсну комісію, умови та порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника надавача соціальних послуг державного/комунального сектору.

Це Положення визначає порядок створення, роботи і повноваження конкурсної комісії з питань проведення конкурсу на зайняття посади керівника надавача соціальних послуг державного/комунального сектору (далі - конкурсна комісія).

Конкурс на зайняття посади керівника надавача соціальних послуг державного/комунального сектору (далі - конкурс) проводиться з дотриманням принципів: забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, законності, недискримінації, прозорості, доброчесності та об’єктивності.

Підставою для проведення конкурсу є рішення центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих держадміністрацій, виконавчих органів міських рад міст обласного значення, районних у містах рад, сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад (далі - орган управління). Рішення про проведення конкурсу приймається органом управління надавача соціальних послуг державного/комунального сектору.

У разі прийняття органом управління рішення про проведення конкурсу утворюється конкурсна комісія у складі не менш як п’ять осіб не пізніше ніж через 15 календарних днів після оприлюднення рішення про проведення конкурсу, до складу якої у рівній кількості входять представники суб’єктів системи надання соціальних послуг, визначених статтею 8 Закону України “Про соціальні послуги”.

Формою роботи конкурсної комісії є засідання. Засідання конкурсної комісії є правоможним у разі присутності на ньому не менш як двох третин її складу.

Рішення конкурсної комісії приймаються більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні шляхом відкритого поіменного голосування. Пропозиція про внесення питання до порядку денного може бути поставлена на голосування на вимогу будь-якого члена конкурсної комісії.

Засідання конкурсної комісії проводяться у приміщенні органу управління.

Орган управління приймає рішення про проведення конкурсу, оприлюднює оголошення про проведення конкурсу на своєму офіційному веб-сайті, складає, затверджує і розміщує на своєму офіційному веб-сайті перелік запитань для перевірки на знання норм відповідного законодавства України, забезпечує відкритість конкурсу відповідно до вимог цього Положення, оприлюднює результати засідань конкурсної комісії та результати конкурсу на своєму офіційному веб-сайті, забезпечує зберігання відеозапису конкурсного відбору.

Тривалість конкурсу не може перевищувати 30 календарних днів. Початком конкурсу вважається дата оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.

Конкурс вважається закінченим із дня ухвалення конкурсною комісією рішення про затвердження його результатів.

Детальніше Постанову КМУ можна переглянути за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/200-2020-%D0%BF