портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 1500 випускників з окупованих територій вступили до вишів України за спрощеною процедурою

Опубліковано 28 листопада 2018 року, 11:56 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

За результатами вступної кампанії-2018 1522 випускника з непідконтрольних Україні територій вступили до українських університетів, коледжів та профтехучилищ за спрощеною процедурою за допомогою освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Загалом протягом трьох років до українських ВНЗ зараховано 4317 абітурієнтів з Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Про це у Краматорську під час брифінгу заявила виконавчий директор ГО «Фонд «Відкрита політика» Ірина Жданова.

«Щороку ми спостерігаємо збільшення кількості заявок від випускників, які опинились у складній життєвій ситуації. Через усі доступні нам канали зв’язку ми постійно розповідаємо про можливості, які надають освітні центри «Донбас-Україна», «Крим-Україна», і ми бачимо відгук. Спеціалісті контактного центру готові відповісти на усі питання, адже наша головна мета – створити сприятливі умови для отримання якісної української освіти для кожного», - зазначила Ірина Жданова.

Вона також наголосила, що список вишів, з якими співпрацюють освітні центри, постійно розширюється. За її словами, це надає змогу реалізувати потреби кожної дитини.

Заступник директора департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Олена Макаренко наголосила, що вищі навчальні заклади області одними з перших долучились до діяльності освітніх центрів і демонструють значні результати з прийому абітурієнтів.

«Діяльність освітніх центрів «Донбас-Україна» є частиною реалізації державної політики з реінтеграції окупованих територій, адже спрощення доступу до освіти для молоді є запорукою гармонічного розвитку суспільства у подальшому.  Серед лідерів з прийому абітурієнтів з окупованих територій є Горлівський інститут іноземних мов, який зараз розташовано у Бахмуті. Обласна влада докладає усіх можливих зусиль для комфортного вступу випускників саме до наших ВНЗ. Так, є приклади, коли під час вступної кампанії абітурієнтам надавали житло на період вступу, організовували трансферт від КПВВ до навчального закладу тощо. У цьому також велика заслуга наших освітян», - підкреслила Олена Макаренко.

Під час брифінгу Ірина Жданова також наголосила, що серед 1500 абітурієнтів понад 1100 вступили на бюджетні місця через освітні центри «Донбас-Україна».