портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Понад 7,5 тисяч жителів Донеччини отримали роботу цього року завдяки Центру зайнятості

Опубліковано 10 жовтня 2024 року, 15:47 , Донецький обласний центр зайнятості

Донецька обласна служба зайнятості продовжує надавати соціальні послуги працедавцям і безробітним задля збалансування попиту й пропозиції робочої сили, підтримки підприємницьких ініціатив та збереження трудового потенціалу.

За 9 місяців 2024 року послугами служби зайнятості Донеччини скористались 18,7 тисяч людей, з яких понад 7,5 тисяч отримали роботу.

З початку поточного року 2,1 тисяч роботодавців надали до центрів зайнятості Донецької області інформацію про наявність майже 7,8 тисячі вакансій. З них було укомплектовано 6,8 тисячі – це 87,6% від усієї потреби, заявленої працедавцями. Розмір середньої заробітної плати у вакансіях станом на 1 жовтня 2024 року становить 11,8 тис. грн.

Протягом січня-вересня 2024 року за направленням служби зайнятості Донеччини професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації проходили 2,2 тисячі безробітних, а ваучери на навчання отримали 711 людей. Наразі в області досить високий рівень працевлаштування після профнавчання – 93,2%.

Від початку війни багато українців набули статусу учасників бойових дій. Держава ініціювала ряд спеціальних програм та сервісів, спрямованих на допомогу захисникам та захисницям і членам їх родин. Один з них – проєкт з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Уже цьогоріч на навчання були направлені 301 ветеран та 4 людини з інвалідністю внаслідок війни. Це – найбільша чисельність скерованих на навчання серед регіонів України.

Також протягом цього періоду центрами зайнятості було здійснено 12,3 тисячі направлень для участі безробітних у суспільно корисних роботах, які отримали назву «Армія відновлення». Зазначимо, що за обсягами організації цих робіт Донецька область займає друге місце серед регіонів країни.

Програмою компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування 408 переселенців скористались 187 роботодавців, яким уже відшкодували 8,5 млн грн.

Компенсаційні виплати роботодавцям на оплату праці за працевлаштування на строк не менш як один рік за строковими трудовими договорами 94 переселенців, які мали статус безробітного, склали 4,2 млн грн.

Компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску або частини заробітної плати працевлаштованих 127 зареєстрованих безробітних отримали 88 роботодавців (постанови КМУ від 10.02.2023 №124 та від 18.04.2023 №338).

Компенсацію фактичних витрат за облаштування робочого місця 46 працевлаштованих людей з інвалідністю І та ІІ групи надано 32 роботодавцям.

У рамках проєкту «єРобота» 35 переможців отримали мікрогрант у розмірі до 250 тис. грн для відкриття або розвитку бізнесу. Загалом ними уже створено 94 нових робочих місця. За програмою «Грант для ветеранів та членів їх сімей» 6 претендентів отримали грант у розмірі до 1 млн грн для започаткування власної справи або масштабування підприємницької діяльності.

Донецька обласна служба зайнятості й надалі продовжуватиме допомагати людям в отриманні нової професії або підвищенні кваліфікації, у працевлаштуванні або започаткуванні власного бізнесу та у підборі необхідних професійних кадрів роботодавцям.