портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Попередження про пожежну небезпеку

Опубліковано 11 вересня 2019 року, 14:23 , Департамент з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації

За повідомленням Донецького регіонального центру з гідрометеорології 12-14 вересня поточного року, на більшості території Донецької області збережеться висока пожежна небезпека 5-го класу.

У місті Маріуполь очікують надзвичайну пожежну небезпеку 4-го класу, а також очікуються пориви східного вітру, 15-20 м/с, що збережеться до кінця дня 12 вересня (перший рівень небезпечності, колір жовтий).

У зв’язку з цим звертаємося до населення із проханням не розводити багаття у лісі те не здійснювати випалювання трав’яної рослинності на землях сільськогосподарського призначення, оскільки це може призвести до лісових пожеж на території області.

Із метою запобігання пожеж у лісових масивах слід пам’ятати елементарні правила пожежної безпеки:

1. Перебуваючи в лісах, треба вибрати безпечне місце для розведення багаття та обкопати його.

2. Не слід кидати непогашенні недопалки сигарет, розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом.

3. Збираючись до дому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати піском.

Пам’ятайте!

Погано загашене вогнище протягом 3-5 днів приховує в собі небезпеку.

Будьте уважними та обережними з вогнем, дотримуйтеся правил пожежної безпеки та не забувайте нагадувати своїм дітям, коли ті йдуть на вулицю, про небезпеку пустощів із вогнем та наслідки від цього.