портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Порушень на понад 1,3 мільярда гривень виявили аудитори Донеччини з початку року

Опубліковано 21 серпня 2023 року, 10:35

Фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області продовжують проводити заходи державного фінансового контролю в переважній більшості на територіях інших областей країни, куди вони тимчасово перемістилися враховуючи ситуацію, яка склалася в регіоні.

Зокрема, упродовж січня-липня 2023 року проведено моніторинг 135 процедур закупівель із використанням документів, розміщених в електронній системі публічних закупівель Prozorro, у 107 замовників, які юридично зареєстровані в Донецькій (20), Київській (19), Львівській (9), Хмельницькій (7), Дніпропетровській (6), Вінницькій та Житомирській (по 5 у кожній), Одеській та Сумській (по 4 у кожній), Волинській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській, Черкаській (по 3 у кожній), Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївській, Харківській, Чернівецькій (по 2 у кожній), Запорізькій, Тернопільській, Чернігівській (по 1 у кожній) областях.

Також завершено 8 перевірок закупівель, 5 інспектувань (у формі ревізій) та 1 державний фінансовий аудит на 12 об’єктах контролю, що фактично знаходяться у Київській та Дніпропетровській (по 3 у кожній), Вінницькій та Полтавській (по 2 у кожній), Донецькій та Житомирській (по 1 у кожній) областях.

Проведеними заходами державного фінансового контролю задокументовано факти порушень при використанні фінансових і матеріальних ресурсів, в тому числі що призвели до збитків (73,4 млн грн), у сфері закупівель (758,1 млн грн) та недоліків, допущених через прийняття неефективних управлінських рішень (510,7 млн грн).

Завдяки роботі аудиторів попереджено порушень законодавства у сфері закупівель у розмірі 332,2 млн грн та забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 5,1 млн гривень. Через впровадження об’єктами контролю пропозицій, наданих аудиторами, отримано додаткових доходів на 24,5 млн грн, досягнуто 6,7 млн грн економічного ефекту.

Через вчинення порушень законодавства з фінансових питань та про закупівлі 5 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 4 – до матеріальної та 7 - до дисциплінарної. До об’єктів контролю, що допустили порушення бюджетного законодавства, застосовано 5 заходів впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами.

За направленими інформаціями керівниками місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийнято 16 управлінських рішень.

Матеріали 13 заходів державного фінансового контролю передано до правоохоронних органів, за розглядом яких розпочато 2 досудових розслідування, 4 матеріали долучено до наявних кримінальних проваджень.

До Державної служби фінансового моніторингу України направлено дві інформації про запобігання та протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму фінансових операцій 48,9 млн гривень.

Пресслужба Управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області