портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Порушення правил дорожнього руху в Донецькій області будуть фіксувати камери відеоспостереження

Опубліковано 28 січня 2020 року, 18:04 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

28 січня у Донецькій ОДА під керівництвом заступників голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна та Дениса Клюшникова відбулась робоча нарада з питань безпеки дорожнього руху. Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, ГУ ДСНС України в Донецькій області, представники правоохоронних органів, Служби автомобільних доріг, управління Укртрансбезпеки в Донецькій області, ГУ Держпраці в Донецькій області та Регіональної філії «Донецька залізниця».

Під час заходу розглянули питання впровадження системи фіксації порушень правил безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі, застосування мобільних діагностичних центрів, станцій перевірки технічного стану транспортних засобів, здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів та боротьба з нелегальними перевізниками, встановлення дорожніх знаків та визначення місць концентрації ДТП, 

За словами заступника голови облдержадміністрації Дениса Клюшникова, статистика досить негативна. 

«За 2019 рік, за даними Національної поліції, на території області здійснено 4100 ДТП, що на 20, 6% більше, ніж у 2018 році. Це один із найгірших показників в Україні. Кількість ДТП за участі дітей зросла на 46, 7%. На сьогодні у всіх населених пунктах Донецької області виникла потреба в одночасному застосуванні більш ефективних заходів створення безпечних умов дорожнього руху. Зокрема, необхідно впроваджувати комплекси автоматичної фіксації порушення правил дорожнього руху, засоби дистанційного вимірювання швидкості руху транспортних засобів, комплексно обладнати пішохідні переходи – установити на них додаткове освітлення та звукові сигнальні пристрої», – зазначив заступник очільника області.

На засіданні було запропоновано встановлення пішохідних переходів, які піднімаються на рівень до 15-20 см вище дорожнього полотна, таким чином попереджуючи пішохода про рух транспортних засобів. Такий перехід заздалегідь обмежує швидкість руху. Практикують використання таких конструкцій в європейських країнах, наприклад, Англії чи Греції. Особливо акцентували увагу на роботі з дітьми в галузі правил дорожнього руху та поширенні соціальної реклами.

За словами правоохоронців, спеціалісти виокремили декілька місць по території області, де через найбільшу кількість дорожньо-транспортних пригод необхідно першочергово вживати безпекові заходи. Зокрема це локації в таких містах, як Костянтинівка, Мирноград, Торецьк, Олександрівка та Авдіївка. У цих місцях, в першу чергу, будуть встановлені камери відеоспостереження, які будуть працювати у тестовому режимі. Їх задачею буде фіксування правопорушень, що відбуваються під час дорожнього руху.