портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Послуги ПФУ стають все більш доступними для мешканців Донеччини

Опубліковано 29 листопада 2023 року, 16:32

Пенсійним фондом України завершено фінансування за листопад 2023 року. Сума коштів, яка була спрямована на всі виплати, становить 5 млрд 144, 7 млн грн. Кількість одержувачів всіх виплат становила 834 тис. по Донецькій області. Саме на пенсійні виплати спрямовано 4,8 млрд грн, на субсидії – 85,6 млн грн, на страхові виплати – 268,8 млн грн.

Під час онлайн-брифінгу про це повідомила начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад.

За її словами, ГУ ПФУ в Донецькій області здійснює надання послуг з пенсійного та страхового спрямування на 18 площадках в межах регіону, у 49 хабах – поза межами області, при чому у 27 хабів ПФУ безпосередньо виїжджає для надання послуг за затвердженим графіком, а в 22 хабах надають послуги в режимі відеоконференції.

З початку року ГУ ПФУ в Донецькій області надало 308 тис. послуг різного характеру, спрямування та у різний спосіб. Так, з питань пенсійного забезпечення загалом надано 208, 9 тис. послуг, з питань субсидій і пільг – 88, 6 тис., з питань страхових виплат – 10,8 тис. 

«Від загальної кількості наданих послуг 56, 9 тис. – надано засобами веб-порталу. Це означає, що через нього надходить кожне п’яте звернення. До 308 тис. послуг відносяться телефонні дзвінки. Якщо їх відкинути, то це майже кожне третє звернення надходить онлайн», – наголосила Наталія Рад.

Вона перерахувала послуги, за якими можна звернутися до ПФУ через офіційний веб-портал: подання заяви на призначення або перерахунок пенсії, субсидії, пільги або страхової виплати, отримання електронних довідок про страховий стаж, заробітну плату, форми ОК-5, ОК-7, про розмір пенсії тощо. До того ж можна переглянути відомості електронної пенсійної справи, внести зміни до реєстру застрахованих осіб, подати документи про періоди трудової діяльності для оцифрування (трудові книжки, військовий квиток, дипломи про освіту тощо), внести зміни до пенсійної справи, прорахувати майбутню пенсію, виготовити пенсійне посвідчення, переглянути дані про тимчасову непрацездатність, оплату добровільних внесків та благодійних пожертвувань тощо. 

За інформацією керівника ГУ ПФУ в Донецькій області, найчастіше користувачі через веб-портал надсилають запити про отримання страхового стажу. Пенсійний фонд має такі дані з 2000 року, але відповідно діючого законодавства (Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування») з 2004 року стаж рахується відповідно даних Державного реєстру, про що є відповідна інформація на веб-порталі ПФУ.

Під час воєнного стану або за період поширення COVID-19 все більшої популярності набрали онлайн-послуги, які спростили процедури отримання державних послуг. Вони усунули наявність великих черг у державних установах та пришвидшили отримання певних видів документів. Саме тому веб-портал ПФУ набрав популярність, бо завдяки йому можна отримати велику кількість послуг, не виходячи з дому.