портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Потребуєте підтвердження результатів неформального професійного навчання? Звертайтесь до служби зайнятості!

Опубліковано 21 вересня 2023 року, 15:55 , Донецький обласний центр зайнятості

Якщо Ви працюєте на підприємстві, оволоділи певними професійними навичками, але не маєте документального підтвердження, служба зайнятості надає можливість підтвердити свою компетенцію та отримати документ державного зразка. Така послуга буде цікава й для осіб, які мають великий досвід роботи за професією, мають кваліфікацію, відповідні документи, але прагнуть підвищити розряд.

Порядок підтвердження результатів неформального навчання затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 15 травня 2013 р. № 340 (зі змінами) https://t1p.de/2xmjj 

Для підтвердження кваліфікації необхідно звернутися до центру зайнятості, який видає анкету самооцінювання за обраною робітничою професією. Також фахівці проінформують про вимоги до кваліфікаційного рівня робітничої професії, критерії і процедуру оцінювання, графік та орієнтовну вартість.

Кваліфікацію за професією «Кухар» 3-6 розрядів можна підтвердити у:

Державному навчальному закладі «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості»;

Державному навчальному закладі «Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості»;

Вищому професійному училищі № 33 м. Києва.

До суб’єкта підтвердження (навчального закладу) необхідно подати наступні документи:

 паспорт громадянина України;

 копії документа, що засвідчує факт трудових відносин (за наявності), та документа, що засвідчує наявність стажу роботи за професією відповідного кваліфікаційного рівня;

 оригінал документа про освіту (за наявності);

 фотокартка розміром 3х4 сантиметри;

 медична довідка (лікарський консультаційний висновок) за формою № 086/о; особова медична книжка; медична довідка про можливість виконання робіт за професією, пов’язаною з роботами з підвищеною небезпекою, та відповідні довідки, видані наркологом і психіатром;

 лист роботодавця про направлення працівника на підтвердження результатів неформального професійного навчання (за наявності).

Процедура підтвердження є платною. Кошти сплачуються самостійно або роботодавцем, що направив особу на підтвердження. 

Після підтвердження кваліфікації видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації за результатами неформального професійного навчання.

Залишились питання? Потрібна консультація? Звертайтеся до call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно за телефоном: 0-800-33-61-67.

За інформацією Донецької обласної сдужби зайнятості