портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Повернення до активної праці внутрішніх переселенців – спільна справа

Опубліковано 13 вересня 2023 року, 14:41 , Донецький обласний центр зайнятості

Складнощі інтеграції внутрішньо переміщених осіб в новому середовищі потребують надання їм комплексної допомоги у розв’язанні особистих та соціальних проблем, які заважають працевлаштуванню.

Майже 70 центрів отримання гуманітарної та соціальної допомоги працюють для полегшення соціальної адаптації мешканців Донеччини, які вимушено перемістилися до більш безпечних областей України. Тісна співпраця фахівців центрів зайнятості з гуманітарними хабами дозволяє встановити зв`язок з шукачами роботи і разом визначити можливості та ризики, що виникають в процесі працевлаштування.

Для обговорення і спільного пошуку інструментів ефективної адаптації переселенців на ринку праці 13 вересня була проведена робоча зустріч працівників гуманітарних хабів з фахівцями Донецького обласного центру зайнятості. Спеціалісти надали детальну інформацію про можливості, які пропонує служба зайнятості для ефективного вирішення питань зайнятості ВПО, зокрема індивідуальний підхід при підборі роботи, профнавчання, навчання за ваучером тощо. А також розповіли про активні програми та фінансові стимули для роботодавців за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

«Без перебільшення, переселенці мають величезний потенціал і здатні надати помітного імпульсу в розвитку громад, які їх приймають. Наша спільна задача - допомогти людям знайти нову роботу, щоб забезпечити себе і свої родини на новому місці», - зазначили представники обласного центру зайнятості.

Захід проводиться в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен», ініційованої Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, за підтримки Державного центру зайнятості та обласних військових адміністрацій.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості