портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний конкурс "Жінка Донеччини": Оксана Ревякіна (номінація "Психологиня року")

Опубліковано 13 вересня 2023 року, 15:10 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання

Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації представляє учасниць обласного конкурсу «Жінка Донеччини». Знайомтесь - Оксана Ревякіна (номінація "Психологиня року").

Оксана Ревякіна народилася 14 лютого 1994 року у м. Волноваха Донецької області. Після закінчення Волноваської ЗОШ І-III ступенів №7 вступила до Маріупольського державного університету, де здобула освіту за фахом «Практична психологія». 

У 2015 - 2018 роках працювала практичним психологом у Волноваській ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, з 2019 р. по теперішній час працює фахівцем-консультантом (практичним психологом) Інклюзивно-ресурсного центру Волноваської МТГ; 2021-2023 рр. працювала старшим викладачем кафедри практичної психології Маріупольського державного університету. З 2018 року Оксана Ревякіна працювала кризовим психологом у складі Мобільної бригади від ГО «Підтримка психічного здоров'я», надаючи психосоціальну підтримку мешканцям прифронтових громад Волноваського району. 

З початком війни Оксана не змогла евакуюватись з міста та була вимушена знаходитись в окупації декілька місяців, переховуючись у підвалі свого будинку під час обстрілів. Подолавши всі тягарі окупації, змогла, нарешті, виїхати до Києва. Адаптувавшись до столиці, почала надавати психологічну допомогу ВПО, родинам військових та військовим. 

Наразі Оксана Ревякіна працює координатором Центру психічного здоров'я та Мобільної бригади м. Київ, де разом із колегами безплатно надає психологічну підтримку та супровід постраждалим від війни: ВПО, волонтерам, родинам військових, екскомбатантам у рамках проєкту "Багатогалузева гуманітарна допомога та розбудова стійкості" (Multi-sectoral humanitarian aid and resilience building), що фінансується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини (GFFO), Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку (BMZ) та здійснюється благодійною організацією Malteser International (юридична частина Malteser Hilfsdienst e.V.) Кельн, Німеччина. В Україні реалізує ГО Mental Health Service.

«Наразі найбільше я працюю з людьми, які мають ознаки постравматичного стресового розладу: порушення сну, флешбеки, інтрузії, амнезії, больові синдроми, складнощі в адаптації. З такими запитами до мене звертаються як цивільні, так і ветерани. Я постійно підвищую свої професійні компетенції, переймаючи вітчизняний та світовий досвід найефективніших практик подолання ПТСР», - зазначає Оксана Ревякіна. Ось так вона на власному прикладі демонструє, що життя продовжується, а кожен наближає нашу перемогу, працюючи на своєму фронті.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Інші новини за темою