портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Повідомлення про оприлюднення проєкту документу державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку

Опубліковано 27 листопада 2023 року, 20:09 , Департамент економіки облдержадміністрації

Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту

Програма економічного і соціального розвитку Донецької області на 2024 рік (далі – Програма) є документом державного планування місцевого рівня, який визначає сукупність взаємоузгоджених завдань і заходів, що будуть реалізуватися місцевими органами виконавчої влади, територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, щодо вирішення нагальних проблем та досягнення стратегічних цілей розвитку регіону в 2024 році.

Головною метою Програми визначено забезпечення розвитку економіки регіону і територіальних громад, ефективне використання внутрішнього природно-ресурсного потенціалу, формування позитивного іміджу області, забезпечення якості та загальної доступності публічних послуг; підвищення добробуту та стимулювання гармонійного розвитку населення, підвищення спроможності регіону попереджувати та ліквідовувати наслідки надзвичайних ситуацій, а також запровадження елементів повоєнного відновлення, спрямоване на ліквідацію наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування

Департамент економіки Донецької обласної державної адміністрації. Поштова адреса департаменту економіки облдержадміністрації: 84313, м. Краматорськ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 6.

3. Передбачувана процедура громадського обговорення

Форма: Електронні консультації з громадськістю.

Дата початку: 27.11.2023. 

Строки здійснення процедури: 30 календарних днів.

Способи участі громадськості: подання пропозицій та зауважень до проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку у письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді).

Ознайомитися з проєктом Програми та Звітом про стратегічну екологічну оцінку, а також отримати додаткову інформацію можна на сайті Донецької облдержадміністрації (https://dn.gov.ua/) у розділі Прозора влада/Консультації з громадськістю/Заяви СЕО.

Зауваження і пропозиції подаються до департаменту економіки Донецької облдержадміністрації (84313, м. Краматорськ, вул. Богдана Хмельницького, буд.6) у письмовій формі на електронну адресу [email protected] з темою листа «До Звіту про СЕО до Програми» у термін до 27 грудня 2023 року (включно).

Пропозиції та зауваження, подані після встановленого строку, не розглядаються.

4. Необхідність проведення транскордонних консультацій

Відсутня.

Директор департаменту економіки

облдержадміністрації Геннадій МАР’ЯНЕНКО