портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: У гуманітарних хабах Донеччини проходить Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»

Опубліковано 27 листопада 2023 року, 20:12 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», основним завданням якої є привернення уваги спільноти до двох актуальних проблем – запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ і громадських організацій задля об’єднання зусиль заради захисту прав людини. Гуманітарні штаби, хаби, центри, які утворені для мешканців Донецької області в безпечних регіонах України, долучаються до всеукраїнської акції.

У гуманітарному хабі Очеретинської територіальної громади в м. Кам’янське проведені бесіди про види насильства та способи протидії йому, розповсюджені буклети на відповідну тематику.

У гуманітарному хабі Мар’їнської міської військової адміністрації у м. Павлоград  проведено засідання круглого столу «Моя сім’я – територія без конфліктів. Насильство та як його уникнути», майстер-клас «Ця рука ніколи не вдарить», години спілкування «Жити у мирі з собою та іншими», перегляд та обговорення тематичних відеороликів.

У гуманітарному центрі допомоги мешканцям Торецької громади «З Торецьком у серці» у м. Дніпро проведено інформаційну годину «Протидія торгівлі людьми. Дитяча безпритульність, бездоглядність», на якій завдяки презентації, практичним вправам, дидактичним іграм діти дізналися про небезпечні ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, проаналізували наслідки безпритульності і бездоглядності для власного життя. У м. Черкаси проведено годину права «Зупини торгівлю людьми».

Центром підтримки ВПО Волноваського району «Пліч-о-пліч» у м. Дніпро проведено тематичний онлайн-вебінар для дітей та їх батьків «Закон і ми», на якому учасники заходу ознайомилися з законодавчою базою, видами насильства у сім’ї, шляхами його недопущення та подолання, кримінальною відповідальністю за скоєння насильства.

Участь у заходах взяли понад 80 осіб, які отримали психологічну підтримку та фахову консультацію.