портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Позачергове засідання комісії з питань захисту прав дитини

Опубліковано 17 серпня 2018 року, 15:04

Під керівництвом в.о. голови Олександрівської райдержадміністрації Володимира Давимуки 17 серпня відбулося засідання комісії з питань захисту прав  дитини райдержадміністрації.

На порядку денному було заслухано питання щодо стану виконання батьківських обов’язків матір’ю відносно її малолітньої дитини.

Вивчаючи дану ситуацію було встановлено, що мати неналежним чином виконує свої батьківські обов’язки, зловживає спиртними напоями, не займається вихованням дитини, не приділяє їй достатньої уваги, веде аморальний спосіб життя, державну допомогу на дитину від УСЗН використовує не за призначенням, не виконує вказівки та рекомендації працівників сільської рад, служби у справах дітей та ЦСССДМ. Дитини часто ночує у сторонніх людей.

В.о. голови райдержадміністрації Володимир Давимука зазначив, що відповідно до статті 150 Сімейного Кодексу України мати зобов’язана виховувати свою дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний та моральний розвиток, готувати її до самостійного життя. Однак мати жодного з покладених на неї обов’язків не виконує належним чином, не турбується про свою дитину, не цікавиться нею, своєю байдужістю спричиняє загрозу її життю та здоров’ю.

За результатом розгляду питання членами дорадчого органу при райдержадміністрації прийнято рішення негайно відібрати дитину у матері з подальшим позбавленням її батьківських прав.

 

Олександрівська райдержадміністрація