портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представниці громад Донеччини вчились протидіяти домашньому насильству

Опубліковано 28 вересня 2024 року, 15:49 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

За перші півроку поточного року до поліції на Донеччині надійшло 1509 підтверджених звернень з приводу вчинення домашнього насильства. За даними обласного управління поліції, 1433 людини перебувають на обліку з приводу вчинення насильства в сім’ї.

Аби покращити взаємодію між різними структурами щодо запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктом, та посилити спроможність надавачів соціальних послуг, у Дніпрі відбувся комплексний п’ятиденний тренінг для громадських активісток з Донецької області.

Участь у тренінгу з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі узяли 20 представниць громад, які входять до Коаліції 1325 Донеччина.

Захід організований БФ «Слов’янське серце» у межах реалізації проєкту «Сучасна жінка - нові горизонти. Крок у майбутнє» спільно з управлінням у сім'ї, молоді та масових заходів національно – патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.

У межах реалізації цього проєкту загалом планується проведення шести таких комплексних тренінгів з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі для жінок, в тому числі переселенців. Два попередні тренінги відбулись у липні та серпні в місті Дніпрі, кожен тренінг відвідали по 20 учасниць.

Дівчата та жінки ознайомились з діючим законодавством, отримали інформацію щодо наявних сервісів допомоги постраждалим та отримали алгоритм дій для реагування на такі випадки. Учасниці обговорили причини насильства, недостатню поінформованість, упередженість та стереотипи у суспільстві щодо дівчат та жінок й можливі шляхи подолання цих викликів. Дівчата та жінки практикували вправи для зниження тривожності, підвищення стійкості до стресів тощо.

Комплексі тренінги спрямовані на вирішення питань щодо покращення міжвідомчої координації органів та організацій, задіяних у реагуванні на випадки насильства, відповідно економії часу та ресурсів і головне – надання своєчасної допомоги постраждалим.