портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Європейський Союз підтримує запуск uResidency: іноземці зможуть стати електронними резидентами України

Опубліковано 28 вересня 2024 року, 16:20

Європейський Союз в рамках проєктів EU4DigitalUA та DT4UA підтримав розробку та запуск програми електронного резидентства України uResidency. Завдяки uResidency іноземці можуть зареєструвати і вести бізнес в Україні та інвестувати в українську економіку. Для цього підприємцям не потрібно приїжджати в Україну, всі послуги доступні онлайн.

Завдяки технологіям ми можемо створювати продукти, які здатні залучати кошти в Україну і розбудовувати бренд інноваційної держави. Один із них – uResidency. Це революційний проєкт, який не просто пропонує іноземцям крутий сервіс для ведення бізнесу в Україні, а й буде підтримувати українську економіку. Подібних проєктів всього декілька у світі. І вже зараз ми пропонуємо електронне резидентство з найбільш вигідними умовами для бізнесу. Окрім цього, uResidency стане джерелом підтримки нашої економіки як під час війни, так і після нашої перемоги,” — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

З uResidency Україна стане привабливим місцем для ведення іноземного малого бізнесу. Закордонні підприємці зможуть реєструвати та вести власну справу за вигідними умовами, користуючись зручними електронними інструментами. В той самий час, Україна зможе залучати додаткові інвестиції, наповнювати держбюджет і стимулювати банківську сферу шляхом масштабування цифрових продуктів на іноземні ринки. Усе це посилить бренд України як цифрової держави.

“Ми пишаємося тим, що підтримуємо uResidency - ще один яскравий приклад української цифрової досконалості. Україна продовжує розширювати межі можливого в цифровій сфері, незважаючи на суворі випробування, спричинені російською загарбницькою війною. Завдяки нашим проєктам EU4DigitalUA та DT4UA ми маємо честь надалі розширювати можливості Мінцифри в її зусиллях зі зміцнення економіки України в ці найскладніші часи”, – наголосила Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова.

Програма пропонує іноземним підприємцям привабливі умови для ведення бізнесу – податок 5% від суми прибутку, можливість віддалено зареєструватися як ФОП з будь-якої точки світу та вести бізнес через мобільний застосунок та вебпортал. Ще одна перевага — відсутність бухгалтерії та звітів. Е-резидентам не потрібно кипіти над заповненням документів щодо свого бізнесу, адже замість них це робитиме банк як податковий агент.

"Команда Академії електронного управління підтримує цифрову трансформацію України з 2012 року. У співпраці з Міністерством цифрової трансформації ми створили безпечну цифрову екосистему для країни та розробили понад 50 найбільш широко використовуваних цифрових послуг. Крім того, наша команда відіграла важливу роль у створенні u-Residency в Україні, поділившись найкращими естонськими практиками. Досягнення нашого партнерства є прикладом об'єднаної цифрової сили України, Європейського Союзу та Естонії ”, – зазначив Ханнес Асток, виконавчий директор Академії електронного управління.

Програма електронного резидентства uResidency спрямована на власників малого бізнесу з Азії та Європи. У фокусі — спеціалісти з ІТ-сфери та фахівці, які надають онлайн-послуги у сфері креативної економіки.

Сервіс uResidency допоможе технологічним підприємцям з усього світу швидко і зручно створювати бізнес в Україні. Для цього їм не потрібно приїжджати до нас, бо все онлайн: від подання заявки на участь у програмі до виведення коштів на власний рахунок. Завдяки uResidency тисячі іноземців зможуть вести власну справу за особливими податковими умовами в кілька кліків прямо в смартфоні”, — підкреслив Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації України.

Щоб отримати статус е-резидента, іноземцям не потрібно їхати в Україну. Достатньо пройти одноразову офлайн-верифікацію в українській консульській установі в країні проживання. Згодом ця процедура також відбуватиметься онлайн.

Зараз е-резидентами України можуть стати громадяни Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. Перелік країн поступово буде розширюватись.

 

Проєкт uResidency реалізується за підтримки Європейського Союзу в межах проєктів EU4DigitalUA та DT4UA, що впроваджуються Академією електронного управління Естонії. Комунікаційна підтримка проєкту надається Міжнародним та ібероамериканським фондом адміністративної та державної політики (FIIAPP) в межах проєкту EU4DigitalUA.


За інформацією з сайта: https://www.eeas.europa.eu/delegations/ukraine

Інші новини за темою