портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представник УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу подякував Донецькій ОДА за співпрацю та оголосив про завершення своєї місії в Україні

Опубліковано 05 травня 2021 року, 16:45

Донецька облдержадміністрація готова до подальшого співробітництва в рамках нових проєктів Представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні, направлених на підтримку людей, постраждалих внаслідок конфлікту, покращення рівня медичної, правової, екстреної допомоги. На цьому перший заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз  наголосив під час зустрічі з членами делегації  Представництва УВКБ ООН в Україні сьогодні, 5 травня. 

На початку зустрічі Представник УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу подякував Донецькій облдержадміністрації за плідну співпрацю та оголосив про завершення своєї місії в Україні.

«Ми високо цінуємо УВКБ ООН, що надає допомогу внутрішньо переміщеним особам та особам, постраждалим через військовий конфлікт. Тільки у 2020 році було реалізовано понад 100 проєктів з розвитку громад, надано грошову допомогу понад 500 особам, підтримано роботу КПВВ та ДСНС області, організовано проведення робіт з ремонту житла мешканцям області тощо. Також здійснено значний внесок щодо реагування на пандемію коронавірусу в області», - наголосив перший заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз.

УВКБ ООН — агентство системи Організації Об'єднаних Націй, що займається захистом та підтримкою біженців, сприяє їх місцевій інтеграції, добровільному поверненню на батьківщину чи переселенню до третьої країни.

Пабло Матеу працює в УВКБ ООН вже понад 25 років та має досвід роботи у дев’яти країнах та Штаб-квартирі агентства у Женеві.  Він почав працювати в УВКБ ООН в Україні у 2016 році.