портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донеччини та Структури ООН Жінки обговорили питання щодо координації гуманітарних питань

Опубліковано 30 травня 2022 року, 12:39 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Робоча зустріч щодо координації гуманітарних питань із представниками Структури ООН Жінки відбулася 27 травня у координаційному центрі на базі «Співдія - Хаб» - Донецька область» у м. Дніпро.

Участь у зустрічі взяли старша гендерна радниця управління ООН із координації гуманітарних питань April Pham, спеціалістка з моніторингу управління ООН із координації гуманітарних питань Олена Єгорова, фахівчиня з інтеграції гендерних підходів ООН Жінки Ірина Павлик та представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.

Під час зустрічі були розглянуті такі питання:

- організації збору та дистрибуції гуманітарної допомоги, з урахуванням потреб жінок, чоловіків та дітей;

- захисту та допомоги жінкам, які постраждали від домашнього насильства;

- посилення видимості жінок, жіночих організацій;

- залучення жінок та дівчат із вразливих категорій у питання координації допомоги та процеси прийняття рішень;

- порядку денного «Жінки, мир, безпека»;

- включення ефективних профілактики та реагування на сексуальне насильство пов’язане з конфліктом.

Також, у цей день відбулася п’ята онлайнова зустріч Коаліції 1325 Донеччина.

Участь у зустрічі взяли Урядова уповноважена з ґендерної політики Катерина Левченко, старша гендерна радниця управління ООН із координації гуманітарних питань April Pham, спеціалістка з моніторингу управління ООН із координації гуманітарних питань Олена Єгорова, фахівчиня з інтеграції гендерних підходів ООН Жінки Ірина Павлик, представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, координаторка Коаліції 1325 Донеччина Лілія Кисліцина та представники Гуманітарного Фонду для України.

Катерина Левченко підкреслила нагальність оновлення Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Також, вона розповіла про створення консультативного центру Запоріжжя-Дніпро для постраждалих від сексуального насильства.

У ході зустрічі було розглянуто нагальні проблеми Донеччини: підвищення фізичної небезпеки через обстріли; погіршення гуманітарної ситуації; ризики переслідування для громадських активістів; проблеми, пов’язані з оформленням документів для дітей 14 років, зі складанням ЗНО випускниками шкіл та інші.

Захід організовано в межах проєкту, який реалізовується ГО Смарта за підтримки Уряду Канади та в межах проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Українським Жіночим Фондом.