портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донеччини взяли участь у VIII Історико-культурному фестивалі «Дике Поле. Шлях до Європи»

Опубліковано 15 липня 2024 року, 22:10 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

14-15 липня 2024 року відбувся Восьмий історико-культурний фестиваль «Дике Поле. Шлях до Європи».

Цього року межі та форми проведення фестивалю були розширені, до участі у ньому долучились екологічні, природоохоронні, освітні та культурні інституції з 10 областей України, серед яких представники Донеччини відігравали ключову роль.

З вітальним словом до учасників події звернувся заступник голови облдержадміністрації  Олександр Шевченко, який зазначив, що проведення заходу в День Української Державності є символічним. Історико-культурний фестиваль,заснований у 2016 році, презентував історію країни в різні періоди її розвитку – від Скіфської доби до подій сучасної російсько-української війни.  І якщо формат заходу тимчасово змінений, то незмінним залишається його ідея, яка є потужною силою проти маніпуляцій історичними фактами в умовах інформаційної війни РФ проти України. 

Захід проходив протягом двох днів: 14 липня в м. Києві на базі Культурного хабу «Донеччина» для дітей ВПО проведено квізпрограму, а для дорослих представники ГО «ASD» організували навчання тактичній медицині. Ці знання стануть в нагоді кожному українцю в умовах сьогодення. 15 липня для поціновувачів локації «Степовий університет» відбулася науково - практична конференція.

Напрям наукової конференції - локація "Степовий університет"  - зібрав провідних представників наукової спільноти Національної академії наук України, навчальних закладів вищої та передвищої освіти, закладів культури регіонального та місцевого рівнів з багатьох куточків України. Наукові роботи та дослідження, представлені на конференції,  розкривають історичне минуле та сучасні реалії територій Донеччини і стануть основою до другого видання збірки наукових робіт за матеріалами фестивалю.

Новим напрямом для фестивалю стала мистецька локація, на яку подавалися  літературні есе, легенди, різножанрові оповідання та роздуми за тематикою "Дикого поля". Ці літературні твори та образотворчі роботи художників та майстрів фотографії, які відтворюють красу та неповторність нашого краю, увійдуть до збірки «Шляхами Дикого поля».

Фестиваль "Дике поле. Шлях до Європи" став важливим символом нашої історичної пам'яті та національної самосвідомості, а для ворога - це маркер стійкості української культури. 

Вистоїмо! Збережемо! Переможемо!