портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донецької ОДА взяли участь у дискусії «Подолання наслідків збройного конфлікту на Донбасі за допомогою забезпечення права на соціальний захист осіб, які отримали поранення»

Опубліковано 10 грудня 2021 року, 09:24 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Представники Департаменту соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації взяли участь у панельній дискусії «Подолання наслідків збройного конфлікту на Донбасі за допомогою забезпечення права на соціальний захист осіб, які отримали поранення» 9 грудня.

Дискусія була організована при підтримці Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації безпеки і співробітництва в Європі (БДІПЛ/ОБСЄ) Гельсінською фундацією з прав людини (Польща).

У заході взяли участь представники Міністерства у справах ветеранів України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, керівництво місцевих військово-цивільних адміністрацій Донецької області, міжнародних та гуманітарних організацій.

Під час зустрічі було обговорено реалізацію Європейської соціальної хартії, національного та міжнародного законодавства під час військових дій на території України.

Представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації зазначили, що станом на сьогодні на обліку в Донецькій області перебуває 71 особа з інвалідністю внаслідок війни, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції.

Всім цивільним особам з інвалідністю внаслідок війни надається стовідсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством, 100-процентна знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання, 100-процентна знижка вартості палива, в тому числі рідкого, в межах норм, встановлених для продажу населенню, для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення.

Двадцять три цивільних особи з інвалідністю внаслідок війни згідно з медичними показаннями індивідуальних програм реабілітації забезпечені протезно-ортопедичними виробами (протези верхніх та нижніх кінцівок і чохли), ортопедичним взуттям, допоміжними засобами для особистої рухомості, переміщення та підйому (палиці, милиці, ходунки), засобами для пересування (крісла колісні, електроскутер), допоміжними засобами для особистої гігієни (сидіння для ванни, поручні, крісло - стілець).

Також було наголошено, що реабілітаційні послуги особам з інвалідністю в області надають 14 місцевих центрів комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю.

Представник Міністерства у справах ветеранів України надав роз’яснення стосовно порядку реалізації деяких положень Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Інші новини за темою