портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донецької ОДА взяли участь у онлайн-дискусії «Пандемія COVID-19 та права людини з інвалідністю в Україні»

Опубліковано 12 листопада 2020 року, 15:49 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Вплив кризи COVID-19 на права людини з інвалідністю в Україні, низку аспектів прав і свобод людини з інвалідністю під час пандемії та карантинних заходів -  такі питання обговорювалось на онлайн-заході Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні 11 листопада. 

Зокрема, йшлося про права на здоров’я, права на абілітацію та реабілітацію, права на достатній життєвий рівень та соціальний захист, право на освіту, право на роботу та зайнятість, ситуацію осіб, що проживають в установах, та жінок й дівчат з інвалідністю. 

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Токарева, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Спікерами заходу виступили голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, представники комітету ООН з прав осіб з інвалідністю, заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко, уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич та заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.  

Під час заходу відбулося обговорення Інформаційної довідки щодо впливу COVID-19 на людей з інвалідністю в Україні, підготовленою Моніторинговою місією ООН з прав людей з інвалідністю в Україні.

Майже 200 учасників заходу мали можливість прийняти участь в обговоренні питань щодо дотримання прав осіб з інвалідністю під час кризи COVID-19.