портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Реорганізація регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця» може погано вплинути на бюджети громад Донеччини

Опубліковано 12 листопада 2020 року, 16:46

Робоча зустріч з питання проведення оптимізації регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця» відбулася в Донецькій облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Дениса Клюшникова сьогодні, 12 листопада. 

 У ній взяли участь представники керівництва регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця», представники профспілок робітників залізничного транспорту, головного управління Держпраці в Донецькій області, Національної служби посередництва та примирення в Донецькій області, головного управління ДПС у Донецькій області, а також керівництво департаменту розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації.

Денис Клюшников наголосив, що облдержадміністрація зверталась до Президента України Володимира Зеленського, Кабінету міністрів, АТ «Укрзалізниця» щодо приєднання регіональної філії «Донецька залізниця»  до регіональної філії «Південна залізниця».

В облдержадміністрації занепокоєні потенційними наслідками цього рішення для області, адже це і втрата цілісності структури, можливе скорочення працівників, порушення трудового законодавства та скороченням надходжень до місцевих бюджетів.

Під час зустрічі також були обговорені питання щодо збереження умов праці та оплати праці робітників, які будуть переведені з регіональної філії «Донецька залізниця», також соціальні гарантії. Підіймалося питання щодо збереження податків та надходжень до бюджету області, і що потрібно зробити облдержадміністрації та місцевим органам влади для недопущення зменшення цих надходжень.

«Ми не маємо інструменту впливу на залізницю, але ми чітко повинні розуміти, що інтереси працівників Регіональної філії «Донецька залізниця» не можуть бути порушені будь-яким чином, та податки з регіонального підрозділу повинні залишитися на місцях, тобто у громадах Донеччини», - зазначив Денис Клюшников.