портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донецької ОДА взяли участь у семінарі «Електронна система проведення конкурсу: нові правила» у Харкові

Опубліковано 21 вересня 2021 року, 15:45 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації взяли участь у дводенному семінарі «Електронна система проведення конкурсу: нові правила» у місті Харків.

Метою заходу було ознайомлення учасників з інформацією щодо змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проєкт, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, в частині запровадження електронної системи проведення конкурсних процедур.

Серед іншого, були розглянуті нові законодавчі норми проведення конкурсу, формування кошторису витрат, практики проведення конкурсу, пошуку цільової аудиторії та поширення інформації про проєкт.

Під час практичної частини представники місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування створили тестові конкурси в електронній системі, а представники громадянського суспільства розробили тестові проєкти та здійснили їх подачу на конкурс.

Запровадження електронної системи суттєво автоматизує процес створення конкурсів та процесу подачі документів на розгляд. Передбачено можливість продовження прийняття документів, оголошення повторного конкурсу, можливо передбачати голосування громадян в онлайновому режимі.

Організаторами заходу виступили Міністерство молоді та спорту України спільно з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні, Фондом Східна Європа та Українським незалежним центром політичних досліджень (проєкт USAID «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України»).