портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донецької ОДА взяли участь в обговоренні щодо залучення громадян до відновлення власних громад

Опубліковано 27 вересня 2024 року, 16:50

На засіданні круглого столу презентували підсумки роботи консорціума організацій, обговорювали зміни до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» задля впровадження рекомендацій першочергових змін щодо організації системи органів публічної влади в Донецькій та Луганській областях.

Окрім цього, розглянули нові бачення та підходи в інформаційній сфері, презентували результати моніторингу роботи влади Луганської та Донецької областей, а також обговорили їхню взаємодію з громадськістю.

Участь у відкритті заходу взяв заступник голови Донецької облдержадміністрації Юрій Ключка, який звернувся до присутніх та зауважив, що починаючи з 2020 року наша країна жила за новим адміністративно-територіальним устроєм, провівши успішну реформу децентралізації та надавши громадам широке коло можливостей та владних повноважень. Поклавши в основу розвитку країни базові принципи Європейської хартії місцевого самоврядування як рушійної сили розвитку та розквіту регіонів.

За його словами, редакція запропонованих сьогодні змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» та Закону України «Про військово-цивільні адміністрації» щодо впровадження рекомендацій першочергових змін щодо організації системи органів публічної влади в умовах сьогодення не є негайною та суперечить нормам інших законодавчих актів, зокрема Закону України «Про місцеве самоврядування». Запропоновані зміни підлягають всебічному доопрацюванню та, станом на сьогодні, не можуть бути підтримані Донецькою облдержадміністрацію.

"Ми розуміємо, що попереду у нас ще багато завдань та роботи з подолання наслідків окупації російською федерацією частини території країни: необхідно відновлювати населені пункти та цілі регіони, продовжувати забезпечувати гідне життя мешканців громад та реалізовувати реформи. Але все це можливо здійснювати лише після припинення бойових дій з урахуванням безпекової складової", - додав Юрій Ключка.