портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донецької ОДА взяли участь в узгоджувальній нараді з розгляду проєкту Закону України «Про засади державної політики перехідного періоду»

Опубліковано 14 липня 2021 року, 18:55

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін та представники структурних підрозділів ОДА взяли участь в узгоджувальній нараді  з розгляду проєкту Закону України «Про засади державної політики перехідного періоду», яка відбулась в онлайновому режимі  під головуванням Віцепрем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова  сьогодні, 14 липня.

Участь  у заході також взяли представники міністерств, правоохоронних органів та інших органів виконавчої влади. 

Цей проєкт закону визначає засади державної політики перехідного періоду та спрямований на уніфікацію підходів до деокупації тимчасово окупованих територій, реінтеграцію цих територій та їхніх мешканців, а також сприяння подоланню наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України та неповторення окупації. 

Віцепрем’єр-міністр  України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що завдяки плідній співпраці між представниками різних відомств та міністерств, облдержадміністрацій та правоохоронних органів вдалося у максимально стислі терміни напрацювати проєкт Закону, і наразі він вже відправлений до Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційської комісії) для отримання експертного висновку. 

Комісія  отримала запит та повідомила про це на своєму сайті 7 липня.   Очікується, що експерти підготують проєкт висновку, який буде затверджений на наступній пленарній сесії Венеційської комісії у жовтні 2021 року.